Sokken voor dames873

Sokken: van onzichtbaar accessoire naar mode item

Van sokken heb je er nooit te veel. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan deze accessoires. Het is net als met ondergoed: het voelt goed als je weet dat het klopt. Ze zijn vaak zichtbaar en maken een essentieel onderdeel uit van je stijl en uitstraling. In veel gevallen maken je sokken net het verschil voor een complete outfit. De sok mag een echte blikvanger zijn, bijvoorbeeld door het design of door de kleur. Ga je voor elegante kleding, dan ligt het voor de hand om te kiezen voor een klassieke sok. Maar je kan ook juist voor een andere stijl kiezen, als relativerend contrast.

Model en design van je sokken

Er zijn steeds meer grappige sokken. Dat is echt een trend: ontwerpen met gekleurde stippen, strepen of geometrische patronen. Die mogen gezien worden. Maar ook de onzichtbare sokken zijn nog volop verkrijgbaar. Deze worden vaak gedragen in sneakers. Ze worden ook footies genoemd. Mag er wel een stukje sok te zien zijn, dan ga je voor de enkelsok. Deze zijn veelal neutraal van kleur en hebben een perfecte pasvorm. Misschien houd je meer van een model dat iets langer is, het traditionele type. Dit model wordt vaak gebruikt door de topmerken voor hun hippe ontwerpen.

Sterk, zacht en warm

Vaak worden sokken gemaakt van katoen en materiaal dat ze sterk en elastisch maakt. Qua comfort gaat er niets boven natuurlijk materiaal. Ook wol is terug van weggeweest. Gemengd met viscose en nylon is dat een heerlijk warm en zacht materiaal. Trendy broeken zijn vaak net iets korter dan de traditionele modellen. Dan komt er een stukje sok tevoorschijn. Leuk als dat dan een heel mooie sok is. In zo'n geval is een sok met een motief of aparte kleur het leukst. Er is oneindig veel keuze en je kunt maar beter veel verschillende sokken in huis hebben. Accessoires zijn belangrijk voor je uiteindelijke look. Neem dus ‘s ochtends even de tijd om je sokken voor de dag te bepalen!