Hardloopkleding & -accessoires voor dames2,028

Hardloopkleding: stijlvol en sporty tijdens het rennen

Door goede hardloopkleding te dragen beweeg je beter tijdens het rennen. Zeker wanneer je vaak hardloopt heb je de juiste outfit nodig. Daardoor houd je het veel langer uit. Als professionele hardloper weet je natuurlijk allang dat speciale hardloopkleding onmisbaar is. Zo scherp je keer op keer jouw persoonlijke records aan. Maar ook wanneer je eigenlijk een amateur bent die snapt dat bewegen gezond is, is een mooie hardloop outfit geen overbodige luxe. Zo kun je namelijk het hele jaar door blijven rennen en ben je overdag en 's avonds goed zichtbaar. Bovendien zul je merken dat wanneer je hardloopkleding draagt, je jezelf nog meer uit wil dagen om een tandje bij te zetten.

Hardloopkleding voor dames: zo kies je de perfecte outfit

Het assortiment dames hardloopkleding is ruim. Je hebt de keus uit hardloopbroeken, shirts, tops, truien & jassen, sportondergoed en natuurlijk hardloopschoenen. Hardloopschoenen vormen zo'n beetje de basis van jouw hardloopkleding en moeten dus goed zitten. Kijk daarom naar de maat. Je voeten zetten uit wanneer je rent, dus moet er voldoende ruimte zijn in de schoenen. Ook met sportsokken. Vergeet niet om je hardloopschoenen te selecteren op de ondergrond waarop je rent. Bij hardloopbroeken- en shirts let je op de pasvorm. Geef je de voorkeur aan strakke hardloopoutfits? Die helpen om trillingen tijdens het hardlopen op te vangen. Zo wordt de kans op blessures en verzuring kleiner. Wil je liever meer camouflage? Draag dan over een strakke hardloop outfit een lossere top en short.

Dames hardloopoutfits: in de winter drie lagen

Ook in de winter kun je prima hardlopen. In dat geval bestaat de outfit uit drie lagen. De onderlaag is thermisch en bedoeld om je warm te houden en vocht af te voeren. De lichaamstemperatuur wordt gereguleerd dankzij het gebruik van synthetische stoffen. Een hardloopshirt vormt de tussenlaag en daar overheen kun je nog een hardloopjack dragen. In de zomer heb je geen drie lagen nodig. In het voor- en najaar is het soms te warm voor een hardloopjack en te koud voor alleen een shirt. De oplossing is een winddicht shirt. Voor alle seizoenen geldt dat veiligheid voorop staat. Kies dus voor hardloopkleding met reflecterende elementen, zodat je voor andere weggebruikers zichtbaar bent.