Hardloop jassen & vesten voor dames139

Koop nu de juiste hardloopjas

Het Nederlandse weer maakt het niet makkelijk voor hardlopers om het beste uit zichzelf te halen. Zo kun je je voordeur uitlopen met geen wolkje aan de lucht, om vervolgens een uur later doorweekt diezelfde deur weer binnen te stappen. Voor elke hardloper is het daarom een must om een goede hardloopjas in huis te hebben. Een jas die ventileert, maar je op hetzelfde moment beschermt tegen de ijzige wind en harde regen die we in Nederland kunnen hebben. Naast dat een hardloopjas je beschermt zorgt het er ook voor je je fit en gezond blijft voelen tijdens het hardlopen. Het zorgt ervoor dat je onderkleding niet nat wordt, waardoor je lichaam op de juiste temperatuur houdt. Met de juiste hardloopjas ren je gemakkelijker naar je einddoel.

De juiste jas voor elk seizoen in Nederland

Niet alleen voor de winter is het handig om een hardloopjas aan te schaffen. Ook in de lente en zomer kan het flink afkoelen in het onvoorspelbare Nederlandse weer. Ben je op zoek naar de perfecte hardloopjas voor in de zomer. Zorg er dan voor dat je voor een jasje gaat dat heel licht is en super ademend is. Daarnaast adviseren we je wel om een hardloop jasje aan te schaffen dat waterdicht is. In Nederland weet je nooit welk weer je kunt verwachten.

Een echte bikkel kent geen wintersport

Een hardloper die geen grenzen kent rent gewoon rustig door in de winter. In de winter is het van belang om je hardloopkleding te dragen in 3 lagen. Je begint je hardloopoutfit met isolerend ondergoed. Daarna trek je ademende bovenkleding aan om vervolgens daarover een winddichte hardloopjas te doen. Het isolerend ondergoed houdt je lichaamstemperatuur vast en voert je transpiratievocht af. Een winddichte hardloopjas is het belangrijkste om niet helemaal verkleumd thuis te komen. De jas moet ook transpiratievocht afstaan, maar moet tegelijkertijd ook weer waterdicht zijn. De meeste jassen hebben een systeem waarbij alleen kleine zweetdruppeltjes door de stof heen kunnen. Regendruppels zijn vaak groter en worden daarom afgeweerd door de hardloopjassen. Daarnaast is het in de winter natuurlijk heel snel donker. Daarom is het handig om een hardloopjas aan te schaffen met reflecties in te jas. Veiligheid boven alles.