Cocktailjurken1,017

Cocktailjurk: een speels en tijdloos item

De cocktailjurk misstaat niet op een gala of een avondje stappen met je allerbeste vriendinnen. De cocktailjurk werd in de jaren veertig van de vorige eeuw ontworpen door Christian Dior en heeft een speels en sexy karakter. Het is namelijk korter dan een gewoon jurkje. Het is zelfs de bedoeling dat deze avondjurk wat korter uitvalt, want dit biedt de mogelijkheid om vrij te dansen en te bewegen. Bij een avondje Salsa- of Latin dansen komt dit natuurlijk goed van pas. Bovendien zet dit dansjurkje jou op unieke wijze in de spotlights. Het is namelijk de ideale jurk om je mooie benen te tonen. Laat die bescheidenheid maar varen en presenteer jezelf met een cocktailjurk die jouw persoonlijkheid weergeeft.

Een kleurrijke en elegante avondjurk

Welke kleur cocktailjurk koop je eigenlijk? Dat is een beetje afhankelijk van je smaak en budget, maar ook van de kleur van je haar, ogen en huid. Een donker model staat mooi bij donker haar, terwijl je met een lichte huid- of haarkleur beter kunt gaan voor een lichte variant. Natuurlijk mogen mooie accessoires en schoenen hierbij niet ontbreken. Een cocktailjurk matcht bijvoorbeeld mooi met kleurrijke of juist donkere naaldhakken. Sieraden mogen ook, maar beperk ze tot een minimum bij het dragen van dit kledingstuk. Het gaat er namelijk vooral om dat je met dit mode item je vrouwelijke schoonheid benadrukt. Niet voor niets is de cocktailjurk vaak gemaakt van stoffen zoals satijn en kant.

Straal op elk feestje met een sexy avondjurk

Een cocktailjurk draag je onder meer tijdens een feestje met een niet al te formeel karakter. Denk bijvoorbeeld aan een bruiloft, een gala of een dansfeest van je werk. Vroeger werd dit kledingstuk vooral in het zwart gedragen, maar dit geldt allang niet meer. Tegenwoordig koop je ze in allerlei kleuren en dit maakt het voor jou gemakkelijker om een model te vinden die jouw persoonlijkheid mooi benadrukt. Bestel daarom een mooie cocktailjurk voor het volgende feest en benadruk op iconische wijze je vrouwelijke schoonheid.