ALLEEN IN DE APP: tot wel 40% EXTRA korting5

Nog maar:00HRS00MIN00SEC
Sport hardloopschoenen voor dames467

Hardloopschoenen: voor dames die optimaal willen presteren

Wanneer je vaak hardloopt weet je hoe belangrijk de juiste schoenen zijn. Hardloopschoenen zijn absoluut onmisbaar voor dames die actief bewegen. Rennen op de verkeerde schoenen vergroot het risico op blessures. En je houdt het veel minder lang vol. Bovendien zegt het juiste paar hardloopschoenen ook iets over hoe serieus je bent als hardloper. Indruk maken doe je nu eenmaal sneller wanneer je een paar hardloopschoenen draagt van hoge kwaliteit. Een fijne bijkomstigheid is deze schoenen vandaag de dag ook heel trendy zijn. Dat betekent dat je ze niet alleen draagt wanneer je gaat hardlopen maar ook onder een gewone outfit. Omdat deze schoenen zo divers zijn, passen ze prima in jouw sportieve garderobe.

Dames hardloopschoenen: gemaakt van de beste materialen

Je herkent hardloopschoenen aan de stevige rubberen zool die zorgt voor voldoende stabiliteit en flexibiliteit wanneer je rent. Deze zolen zijn zo gemaakt dat niet alleen je voeten maar ook de benen en knieën ondersteund worden bij het hardlopen. Verder onderscheiden hardloopschoenen voor dames zich door het ademend materiaal waarvan zowel de buiten- als binnenvoering zijn vervaardigd. Dit zorgt ervoor dat je geen zweetvoeten krijgt in je schoenen en de boel niet gaat schuren. Zo voorkom je blaren. Hardloopschoenen hebben ook een speciale vetering, waardoor je geen gedoe hebt met veters die steeds losgaan. En de hiel van de schoen biedt extra ondersteuning bij je enkels, zodat die niet overbelast raken.

Schoenen voor het hardlopen kopen: kies de juiste pasvorm

Hoe weet je dat je de beste hardloopschoenen koopt? Bedenk je dat de schoenen ruimte moeten laten voor een paar hardloopsokken. En dat je voeten altijd wat naar voren glijden wanneer je rent. Zorg dus voor voldoende ruimte aan de voorkant rond de tenen. In de praktijk betekent dit dat je hardloopschoenen vaak een maat groter zijn dan je gewone schoenen. Ook de demping is belangrijk. Hoe verleidelijk lichtgewicht schoenen ook zijn, de kans op blessures is groter wanneer je wat zwaarder bent. In dat geval is het beter om te kiezen voor schoenen met een extra tussenzool of een dikkere binnenzool. Die hebben relatief veel demping. Ook niet onbelangrijk is de manier waarop de voet bij het hardlopen naar binnen kantelt, oftewel de pronatie. Je kunt onder- of overpronatie checken door de slijtageplekken op je oude hardloopschoenen voor dames te bekijken.