Ontdek onze SUMMER SALE: Tot wel -70%5

Sport hardloopschoenen634
Weergeven
Sorteren
Maat
Kleur
Merk
Prijs
PayPalMasterCardVISAIdealKlarnaPostNLDHL

Met de perfecte hardloopschoen kun je je nieuwe persoonlijke record behalen: we laten je zien waar je op moet letten bij het aanschaffen van hardloopschoenen voor dames

Gooi je je graag in je sportkleren en ga je een hardlooprondje door park of bos maken en vergeet je alles om je heen? Dan weet je waarschijnlijk hoe belangrijk en moeilijk het is om het juiste paar hardloopschoenen te vinden. Er is een geschikt model voor elke voet en elke ondergrond, maar het is niet zo gemakkelijk om het juiste paar hardloopschoenen te vinden als er zoveel opties zijn om uit te kiezen. We willen we je daarom een handje helpen en hebben we hieronder de belangrijkste informatie over hardloopschoenen voor je samengesteld.

Vrouw trekt rode hardloopschoenen aan

De juiste demping vinden

De belangrijkste eigenschap van hardloopschoenen is het hebben van een goede demping. Met de hulp van een goede demping zijn je gewrichten beschermd en lukt het je om op je best te presteren! Afhankelijk van de ondergrond heeft je voet een passende demping nodig, zodat je gewrichten ontlast kunnen worden.

Ook wat betreft snelheid en duur van de loop is de juiste demping van cruciaal belang. Er zijn loopschoenen die ontworpen zijn om lange afstanden op normale snelheid te lopen. Eveneens zijn er schoenen die gemaakt zijn voor korte, snelle sprints. Het hangt er allemaal vanaf aan welke loopstijl je de voorkeur geeft. In het algemeen zijn lichte hardloopschoenen meer geschikt voor snelheid, terwijl stevige modellen meer geschikt zijn voor lange afstanden.

Allereerst is het dus belangrijk om te weten op welk soort ondergrond je wilt hardlopen.

Joggen op asfalt

PUMA hardloopschoenen 'Hybrid Runner' in aqua / grijs

Woon je in de stad en jog je het liefst op asfaltpaden of heb je geen ander alternatief in de directe omgeving? Asfalt mag dan een van de hardste ondergronden zijn, maar dat is niet noodzakelijk een slechte zaak. Het grote voordeel van asfaltwegen is dat ze meestal vlak zijn, waardoor de belasting van je gewrichten relatief gelijk blijft. Anders dan op een bosbodem zijn er geen wortels of soortgelijke obstakels waar je lichaam zich aan moet aanpassen. Oneffenheden belasten de gewrichten, omdat ze zich telkens aan de ondergrond moeten aanpassen.

Joggen op bos- en grindpaden

Doe je graag aan joggen door bossen en weiden en laat je graag de stress van het dagelijkse leven even achter je? De bosbodem biedt een zachtere ondergrond dan asfalt, maar zoals zojuist beschreven heeft het ook zijn valkuilen. Wortels, stenen en een ongelijke ondergronden kunnen er ook gemakkelijk toe leiden dat je je enkel verzwikt en jezelf verwondt. Daarom moet je voor deze ondergrond stabiele loopschoenen kiezen die je een goede grip bieden.

Stabiele of soepele loopschoenen? - Jij beslist!

Of je de voorkeur geeft aan stabiele of flexibele hardloopschoenen hangt ook een beetje af van hoe je je schoenen graag hebt.

Flexibele pasvorm

Voel je je wat opgesloten in stabiele hardloopschoenen en wil je je voet graag vrij kunnen bewegen? Ga dan voor flexibele loopschoenen die je voet minder stabiliteit geven, maar je wel voldoende bewegingsvrijheid geven. In het algemeen is deze soepele variant geschikt voor gevorderde lopers die hun lichaam en hun loopstijl goed kennen en dus goed kunnen inschatten of een soepele loopschoen geschikt voor hen is en van wie de gewrichten en gewrichtsbanden al aan het hardlopen gewend zijn.

Stabiele pasvorm

Als je graag wat meer steun en zekerheid wilt, dan kun je het beste kiezen voor een stabiele pasvorm die je voet goed ondersteunt, vooral bij de hiel. Vooral voor beginners is dit type schoen supergeschikt, omdat hij je perfect ondersteunt tijdens het hardlopen en je gewrichten in de voet beschermt.

Juiste afrolbeweging in je nieuwe joggingschoenen

Maar het rolgedrag van de voet is ook van cruciaal belang voor het kopen van de juiste loopschoen. Afhankelijk van hoe je je voet afrolt, is er een geschikt model voor jou. In de volgende paragrafen laten we je meer in detail kennismaken met de verschillende schoentypes.

Neutrale hardloopschoenen

ADIDAS PERFORMANCE Women's Running Shoes 'Pure Boost Go W' in mint / wit

Dit soort hardloopschoenen zijn geschikt voor jou als je je voet normaal afrolt zonder hem naar binnen of naar buiten te draaien. De meeste modellen hebben een goede demping zodat ze vooral geschikt zijn voor lopers die graag op asfalt of andere harde ondergronden lopen. Ontdek het aanbod neutrale hardloopschoenen bij ABOUT YOU.

Hardloopschoenen voor overpronatie

Bij zogenaamde overpronatie wordt de voet bij het afrollen naar binnen gebogen waardoor gewrichten en pezen verkeerd belast worden. Om deze buiging te corrigeren zijn er speciale running shoes met pronation support. Dit zijn meestal zogenaamde stabiele hardloopschoenen met ingebouwde steunen erin die voor een veilige afrolbeweging zorgen. Afhankelijk van het model en de fabrikant zijn verschillende soorten steunsystemen in de schoen ingebouwd. Het is ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat je joggingschoenen een stabiele hielkap hebben die je extra steun bieden en hiermee de voet in de schoen houdt. Soepele hardloopschoenen bieden je te weinig steun en ondersteunen je niet voldoende bij het afrollen.

Barefoot schoenen

Naast hardloopschoenen met sterke demping zijn er natuurlijk ook modellen zonder demping, de zogenaamde barefoot schoenen. In deze modellen ondervinden de gewrichten weinig of geen steun, maar het gebrek aan demping activeert ook spiergroepen die anders niet gebruikt worden. Blote-voeten-schoenen mogen alleen gedragen worden door lopers die een normale voetafrol hebben, anders kunnen uitlijnfouten verergeren.

Meestgestelde vragen over hardloopschoenen

Wat zijn de beste hardloopschoenen?

De beste hardloopschoenen zijn de Asics Gel Nimbus 21.

Hoe lang gaat een hardloopschoen mee?

Hoe lang een hardloopschoen meegaat hangt helemaal af van de intensiteit van je training en van de manier waarop je loopt. Hoe intensiever je met een hardloopschoen traint, hoe sneller hij verslijt. Gemiddeld gaan hardloopschoenen tussen 600 en 1200 km mee. Om de levensduur van je loopschoenen te maximaliseren, moet je ze minstens 48 uur een "adempauze" geven. Dus als je elke dag wilt gaan hardlopen, heb je zeker een tweede paar hardloopschoenen nodig.

Wat betekent pronatie?

Pronatie is het natuurlijke afrollen van de voet bij het stappen.

Wat is onderpronatie?

Onderpronatie zorgt ervoor dat de voet naar buiten buigt als hij afrolt, waardoor de spieren en gewrichten verkeerd belast worden.

Wat is pronation support?

Pronation support wilt zeggen dat er een pronatiebrace in de zool van een stabiele hardloopschoen wordt verwerkt om de voet tijdens het lopen te stabiliseren als hij naar binnen gebogen is door scheefstand tijdens het afrollen.

Wat is de sprint in een hardloopschoen?

Sprint verwijst naar de verhoging van de hiel in een hardloopschoen. Dit betekent dus het verschil tussen de voorvoet en de hiel.

Wat is een neutrale schoen?

Neutrale hardloopschoenen hebben een sterke demping en zijn geschikt voor lopers zonder voetafwijking, omdat ze geen steun toevoegen om de voet te stabiliseren.

Vind de juiste hardloopschoenen nu online bij ABOUT YOU

NIKE loopschoenen 'Legend React' in paars / cyclam / antiek roze

Dus je leest het zelf al, om de juiste loopschoen te vinden moet je nogal wat over jezelf en de manier waarop je loopt te weten komen, maar met de nodige info is het niet zo moeilijk om de precieze schoen te vinden die je het beste door je trainingsroutine loodst.

Bij ABOUT YOU vind je een enorme keuze aan verschillende modellen, die gegarandeerd de juiste schoen voor je hebben. Als je eenmaal het juiste loopschoeisel gevonden hebt, kan niets en niemand je meer tegenhouden en kun je je rondjes in het park doorstaan met veel kracht en goede steun aan je voeten.

Bij ABOUT YOU kun je op rekening bestellen! Dit betekent dat je verschillende paren loopschoenen tegelijk kunt bestellen, zodat je thuis de meest comfortabele schoen kunt kiezen en alleen betaalt voor het paar dat je wilt houden. Met betaling op rekening heb je 14 dagen om te betalen. Houd er rekening mee dat het ook een paar dagen duurt voor retourzendingen ontvangen en verwerkt zijn. Zodra dit gedaan is, wordt het openstaande factuurbedrag automatisch bijgewerkt. Om geld te besparen kun je ook onze goedkope hardloopschoenen in de uitverkoop shoppen.

Hardloopschoenen voor heren zijn natuurlijk ook verkrijgbaar bij ABOUT YOU. Volg onderstaande link om direct naar het haar assortiment te gaan: Men's Running Shoes.

Populaire merken in deze categorie
Populaire kleuren in deze categorie
Andere interessante trends
Damescategorieën
Dames merken
ABOUT YOU X INTERNATIONAAL
*De laagste totale prijs van de laatste 30 dagen vóór de prijsverlaging.**Gratis voor alle Nederlandse telefoonnummers. Bij oproepen vanuit het buitenland kunnen extra kosten ontstaan.***Alle prijzen incl. BTW.5) Voor deze actie gelden geen speciale voorwaarden https://www.aboutyou.nl/actievoorwaarden
© 2022 ABOUT YOU SE & Co. KG