Sporttrui: altijd lekker warm tijdens het sporten

Een sporttrui vormt samen met de sportbroek en de sporttop de basis die je nodig hebt wanneer je fanatiek sport. Deze trui zorgt ervoor dat je lekker warm blijft wanneer je buiten traint. Welke sport je beoefent, maakt niet uit, want een sporttrui staat altijd. Of je nu vaak gaat fitnessen, hardlopen, aan yoga doet of een teamsport beoefent. Een sporttrui maakt je work-outlook compleet en laat zien dat je graag topprestaties levert als professionele atleet of amateur. In de winter blijf je in een sporttrui lekker warm tijdens het trainen en in het voor- of najaar heb je jouw favoriete model achter de hand wanneer het wat fris is.

Dames sporttrui: comfortabel en duurzaam

Een dames sporttrui zoek je primair uit op pasvorm en materiaal. Een trui die te groot is, slobbert waardoor je niet vrij kunt bewegen. Een maatje te klein is ook niet goed, want dan zijn bijvoorbeeld de mouwen te strak om de armen. Bovendien moet er voldoende ruimte zijn om onder de trui een sporttop te dragen. Het materiaal is al net zo belangrijk als de pasvorm. Veel sportieve truien zijn in de basis gemaakt van katoen, een materiaal dat bekendstaat om zijn kwaliteit en duurzaamheid. Ook zuigt de stof makkelijk vocht op en blijft je lichaam in deze kleding op temperatuur. Omdat sporttruien bedoeld zijn voor een flinke inspanning, vind je meestal ook een kunstvezel terug in de stof, omdat dit materiaal ademt en snel droogt.

Sporttruien voor dames: altijd stijlvol

In een sporttrui zie je er stijlvol uit en wordt het sportveld jouw persoonlijke catwalk. Veel truien hebben qua design een hoog trendgehalte vanwege de athleisure look. Dat maakt deze truien uitermate geschikt om ook in je vrije tijd te dragen. De zogenaamde crop top-modellen zijn helemaal hip en misstaan zeker niet op een skinny jeans of legging. De sportieve hoodie is sinds jaar en dag favoriet onder dames die van casual en stoer houden. Het mooie is dat je deze trui niet alleen in de sportschool draagt maar ook daarbuiten. Combineer de trui met een blazer of wees gedurfd en draag hem op een rok of onder een leren jas. De veelzijdigheid van de sporttrui maakt dit een must have kledingstuk in elke sportieve garderobe.