Pumps: elegante damesschoenen die je benen verlengen

De pump is een universele damesschoen. Elk seizoen is er weer een groot aanbod nieuwe pumps, maar één ding hebben ze allemaal gemeen. Of ze nu van leer, lakleder of stof gemaakt zijn, de pump heeft altijd hoge hakken en verlengt je lichaam. Pumps zijn schoenen met een lange geschiedenis. Ze werden al in de zeventiende en achttiende eeuw gedragen door hofdames. Meer recent heeft ontwerper Christian Dior in de jaren vijftig de pump terug op de modekaart gezet. Sindsdien is deze schoen nooit meer echt weggeweest. Het is een allround klassieker waarmee je er altijd stijlvol en elegant uitziet. De top kan rond zijn of in een punt eindigen.

Een damesschoen om met alles te combineren

Een ander typisch kenmerk van de pump is het gemak waarmee je in de schoen stapt. De pump heeft geen veters of andere sluitingen. Dit zorgt voor een groot comfort. Maar de open wreef kan ook creatief aangevuld worden, bijvoorbeeld met dunne riempjes bovenaan. Ook de T-strap heeft zijn intrede gedaan bij de pumps. Zo is dit type damesschoen klassiek maar tegelijk ook hip en vernieuwend. Het grote voordeel van pumps is dat je ze met alles kunt combineren. Pumps passen bijzonder goed bij rokjes en kleedjes, lang of kort. Maar ook zijn ze tof en modieus in combinatie met een jeans of een pantalon.

Damesschoenen met hoge hakken draag je elk seizoen

Een leuk voordeel van damesschoenen met hoge hakken is dat ze je benen verlengen. En nog een ander pluspunt is dat dit echt schoenen voor elk seizoen zijn. Als het wat kouder is, draag je deze schoenen met panties. Qua kleuren is de keuze eindeloos. Met een klein beetje zoeken vind je vast je lievelingskleur. Bijna alle soorten leder worden gebruikt als materiaal voor pumps. Soepel, natuurlijk leer zorgt voor een groot draaggemak. Damesschoenen van lakleder zijn ook een groot succes. Minder evident maar even vrouwelijk en gracieus zijn de pumps van suède en stof. Pumps van tweed of fluweel zijn origineel en heel elegant.