Pantoffels voor heerlijk warme voeten

Na een lange dag hard werken kom je thuis en schiet je je voeten in je pantoffels. Dat zorgt gelijk voor zo’n heerlijk huiselijk gevoel. Steek wat kaarsjes aan, schenk een wijntje in en zet de tv op je favoriete zender. Je partner ook fijn met sloffen aan op de bank en je voeten mogen vandaag best op tafel. Maar welke soorten pantoffels brengen een lach op je gezicht en zitten zo lekker dat je ze het liefst nooit meer uit doet?

Van wat voor soort sloffen word jij blij?

Wij begrijpen ook wel dat een paar pantoffels niet het belangrijkste mode-item in je kast is. Je gaat er doorgaans de straat niet mee op en ze moeten vooral lekker zitten. Goed, geen fashion-item dus. Maar zijn er ook modellen die er leuk uitzien en lekker warm aan je voeten zijn? Zeker. Je hebt heerlijk warme sloffen en pantoffels voor dames, waar je prima mee gezien mag worden. Bijvoorbeeld het mocassin-achtige slofje dat gevoerd is met bont en afgewerkt met een leren veter: prachtig! Er bestaan ook charmante ballerina pantoffels van gebreid wol met een strikje op de neus. Ook een oude, vertrouwde Spaanse slof kan schattig staan in combinatie met een fijne jeans. Maar goed, het gaat thuis niet alleen om de looks.

Nieuwe slofjes voor thuis: de do's and don'ts

Waar moet je nu op letten als je nieuwe pantoffels koopt? Koukleumen doen er goed aan om voor een enkelhoog model te gaan, bij voorkeur met een stevige zool. Als je thuis een koude stenen vloer hebt, dan trekt de kou nog steeds naar binnen als je zool niet van een goed isolerend materiaal zoals rubber of kurk is. Een heerlijk warme slof is volledig gemaakt van wol en heeft een suède zool. Er zijn ook sloffen in de vorm van een muil verkrijgbaar. Deze pantoffels houden je gemiddeld warm en zijn ontzettend handig om in en uit te stappen.