Laarzen: onmisbaar in de kledingkast van iedere fashionista

Het lijkt wel of onze laarzen steeds hoger worden naarmate het beter gaat met de economie. Ze kruipen inmiddels tot onder je mini-rok. Ordinair? Valt wel mee. Overdrijf dit soort trends niet en compenseer het met een hooggesloten bloesje. En bovendien, het andere voordeel van een florerende economie is dat er veel mag. Dus ze lopen ook met je weg als je laarzen zo laag als je enkels draagt. Dat scheelt.

Stappers waar je mee gezien mag worden

Hoe draag je een mooi stel laarzen? Het principe is simpel: zorg dat je laars gezien wordt. Of je nou een enkellaarsje draagt of de trotse bezitter bent van een model met killer heel, het is de bedoeling dat je ze ziet. Dat doe je ten eerste door de schacht niet te verstoppen onder een lange broek. Het pakt mooier uit als je je nauw aansluitende laarzen over een panty of maillot draagt. Nog sexyer is het om je blote huid te laten zien, maar we begrijpen ook wel dat het weer dat moet toelaten. Ben je wel van plan je laarzen over een broek heen te dragen? Kies dan of voor een loeistrakke skinny, of voor stoere boots met een wijde schacht.

Als je hakken maar goed zijn

Een van de belangrijkste onderdelen van een goede laars is de hak. Deze moet mooi vormgegeven zijn en niet in een vreemde of overdreven vorm. Controleer hakken op hun stevigheid. De hakken van dames laarzen maken of breken de schoen, en daarmee je outfit. Zorg er in ieder geval voor dat de hoogte van je hakken bij je past. Met andere woorden: je moet er op kunnen lopen. Een laars met stilettohak is echt niet voor iedereen weggelegd. Een robuuste blokhak is daarom misschien een beter idee. Een kleine slingback kan heel elegant staan, maar dan moet je niet gezegend zijn met een brede voet. De halfhoge suède laarzen met middelhoge hak zijn daarentegen altijd mogelijk!