Veterlaarzen voor dames180

Veterlaarzen voor stoere types

Veterlaarzen zijn eenvoudig uitgelegd laarzen die je met veters bij elkaar bindt. Vaak is het een wat grover model tot net boven de enkels. Het stevige leer moet even ingelopen worden, maar wanneer dat zover is doe je het liefst niet meer uit. Verwacht bij deze schoen geen hakken, ze zijn bedoeld voor het echte werk: een stevige wandeling door een bergachtig landschap bijvoorbeeld. Het leuke is dat je hier natuurlijk een hele dikke knipoog naar kan maken, je gaat natuurlijk niet als een boswachter de straat op. Hoe wel? Helemaal afhankelijk van je persoonlijke stijl, maar stoer ben je zeker.

Bergschoenen aanschaffen: do's and dont's

Waar moet je nou op letten als je op het punt staat een paar veterlaarzen aan te schaffen? Ten eerste, ga je voor een klassiek model of wil je wel iets opvallends? De meest klassieke variant heeft een halfhoge schacht, is gemaakt van suède in een camelkleur of beige en heeft een comfortabel leren kussentje aan de bovenkant van de schoen. De hak is rond de twee centimeter en het voetbed is breed. Met de geel-rood gestreepte veters snoer je de boel bij elkaar. Wat flamboyantere veterlaarzen hebben her en der een gekkigheidje als een grote lip tegen je kuit, een extra ritsje of een bontrand. Een ultrahoge variant tot aan je knie is een vrouwelijke variant van deze schoen. Of, je moet wel durven, kies zelfs voor een bloemenpatroon of helderblauwe kleur. One of a kind!

Stoere laarzen met veters combineren

Hoe draag je nou een stel stoere veterlaarzen? Eigenlijk zijn er twee basisvarianten. Of je combineert ze met een korte rok, of met een strakke broek met aansluitende pijpen. Een tof stijltje creëer je door een zwarte kokerrok van elastische stof te dragen op een paar zwarte veterlaarzen. Extra stoer staat het dan als je je benen bloot houdt, maar een zwarte panty kan ook prima bij deze look. Een heel ander geheel creëer je als je een zomers wit rokje, eventueel met bloemenpatroon of ruches, combineert met een paar stoere stappers. Denk Alicia Silverstone in Aerosmiths Crazy, voor wie zich dat nog voor de geest kan halen. Zo niet, ga even kijken en ontdek hoe je veterlaarzen makkelijk sexy kan dragen!