Bikini's2,188

De bikini in je zomergarderobe

Al laat de zomer misschien nog even op zich wachten, het is een goed idee om alvast eens kritisch naar je strandgarderobe te kijken. Want daarin mag een goede bikini niet ontbreken! Er is weliswaar een brede keus aan badmode, maar welk model past het beste bij jou? Het belangrijkste criterium is natuurlijk dat je er zelf blij mee bent en dat je met plezier op het strand loopt. Want een mooie strandoutfit is er niet alleen voor de slanke dennen onder ons, maar voor iedereen.

Diverse soorten badmode

Badmode kenmerkt zich door een veelzijdige keus aan modellen, zoals triangle-, halter-, of beugel-beha’s, en basic-, boxer- strik-, en hipstermodellen in broekjes, in verschillende kleurstellingen. Zo kun je zelf je eigen bikini samenstellen. De meeste modellen zijn gemaakt van sneldrogende en chloorbestendige materialen, zoals elastaan of lycra. Elastisch en perfect geschikt voor zwembad- en zeewater. Ook de kleur van een bikini is belangrijk. Als je nogal bleek bent, kun je witte en zwarte modellen beter vermijden. Ga dan liever voor wat fellere kleuren. Met ruffles, kant of one-shoulder modellen kun je je vrouwelijke charmes accentueren.

Jouw ideale bikini

Soms kan jouw droombikini wat minder flatteus uitvallen dan je dacht. Met een model dat perfect bij jouw lichaamsvorm past, zul je je echter een stuk prettiger voelen op het strand. Maar hoe kies je jouw ideale model? De juiste maat is uiteraard een belangrijke voorwaarde. Beter een large dan een medium bikini, die je lovehandles accentueert. Met geraffineerde model- en kleurkeuzes benadruk je de pluspunten in je figuur, en camoufleer je de ‘foutjes’. Een buikje lijkt slanker met gedrapeerde ontwerpen en laagjes en hoog opgesneden broekjes maken je benen optisch langer. Ben je wat minder goed bedeeld qua cupmaat, kies dan voor een push-up bikini. Een beugel-beha geeft juist een goede ondersteuning bij volle borsten. En een pareo is een slimme oplossing om (te) volle billen of een buikje te bedekken als je over het strand paradeert. Kortom, met de juiste bikini loop je na een duik in zee zelfverzekerd terug. Veel strandplezier!