Wollmantel: warm en duurzaam

Wanneer de temperaturen afnemen is het belangrijk om een goede jas in je kast te hebben hangen. De wollmantel is een populair model dat er vaak ook nog eens erg elegant uitziet. Een van de grootste voordelen van wol is natuurlijk dat het zo ontzettend warm is. Dit materiaal houdt je de hele winter lang warm, zelfs wanneer er sneeuw op de grond ligt. Ook is een stevige wollen jas winddicht, dus je hebt geen last van de koude wind wanneer je op je fiets zit. Daarom kiezen zoveel vrouwen voor een stijlvolle winterjas gemaakt van wol. Bij een kwalitatief exemplaar blijft de jas ook nog eens jarenlang in model, dus je kunt er ontzettend veel van genieten.

Het model van jouw wollen jas

Er is voor iedere vrouw wel een prachtige wollmantel te vinden die bij haar figuur en stijl past. Een van de populairste modellen is natuurlijk een getailleerd exemplaar. Met een ceintuur om het middel worden je vrouwelijke vormen nog beter geaccentueerd. Deze jassen kan je vinden in lange en korte modellen. Draag je veel jurkjes, zelfs in de winter? Ga dan voor een extra lang model tot net boven je knieën. Voor liefhebsters van de urban look is een baggy wollen winterjas juist perfect. Vooral rechte lijnen en weinig details zorgen ervoor dat je jas modern oogt. Voor extra comfort en warmte heb je de mogelijkheid om een exemplaar met hoge kraag uit te zoeken, of een winterjas met een capuchon.

Outfits met wollen winterjassen

Je wollmantel draag je natuurlijk ontzettend veel in de winter. Daarom is het goed om te weten hoe je hem kunt stylen. Rechte modellen in lichte kleuren zoals grijs of wit zien er mooi uit in combinatie met een spijkerbroek. Draag er een paar gympen bij om de casual urban look helemaal door te voeren. Voor speciale gelegenheden is een zwarte winterjas juist ideaal. Vooral getailleerde exemplaren doen het goed wanneer je er een jurkje, een panty en wat hakken onder draagt. Zoek dan wel een lichte sjaal uit om de donkere kleur van je woljas te compenseren. Een extra korte wollmantel ziet er juist weer mooi uit in combinatie met een kokerrok, vooral als je professioneel over wilt komen.