Korte mantel als een stijlvol metgezel

De korte mantel is een uitkomst door haar combinatie van elegantie, warmte en comfort. Maar heb jij verschillende tussenjassen in de kast hangen? Als er nog geen korte mantel tussen hangt, wordt het tijd je in deze modekanjer te verdiepen. Een korte mantel is de perfecte vriend in de lente, zomer en het najaar. Voor de winter bestaan er warme, gevoerde modellen. Deze jas is gemakkelijk draagbaar op broeken en kortere jurkjes. Doordat de korte mantel zo makkelijk te combineren is en hij mooi gekleed staat, draag je hem naar je werk of een wat formelere gelegenheid. Het is een makkelijk en multifunctioneel jasje dat je veelvuldig kan inzetten op het moment dat het oog ook wat wil. Op de fiets in de stad of een avond uit eten of naar de film? Dan draag je het liefst een hippe korte mantel.

Net kort jasje in al zijn verschijningsvormen

De korte mantel zie je steeds vaker in het straatbeeld voorbijkomen. Ze zijn vaak kort en komen tot boven de heupen, of juist net iets daaronder. Afhankelijk van je persoonlijke smaak kies je voor een uitvoering met ritssluiting, een rij drukknopen of een ceintuur om je middel in dezelfde kleur als de jas. Korte mantels zijn vaak wat klassieker uitgevoerd. Dit vertaalt zich in wijd uitlopende mouwen, rushes aan de revers, een dubbele rij knopen of een overslag. Een halflange trenchcoat is een mooi voorbeeld van een klassieke korte mantel, die elke vrouw (en man) in de kast zou moeten hebben. Met deze jas kan je eindeloos combineren en bereik je een stijlvol resultaat. Een korte mantel laat zich goed combineren met een mooie spijkerbroek, de nette pantalon en een rok of jurk die net iets langer is dan de jas.

De midi-jas als fashion item

Er zijn oneindig veel verschillende soorten van de mantel in kort model op de markt, dus bedenk goed wat je nodig hebt. Zoek je een licht of een donker model? Welke stijl wil je ermee uitdragen? Draag je hem met name in de auto of zit je ermee op de fiets? In welk seizoen verwacht je de jas te dragen? Door jezelf deze vragen te stellen en een model korte mantel te zoeken die bij je lichaam en persoonlijke stijl past, shop je in een handomdraai een nieuwe beste vriend in je kledingkast.