Tot wel 50% EXTRA korting op shirts & shorts5

Nog maar:00HRS00MIN00SEC
Winterparka's voor dames251

Winter parka: warm en stevig

Een winter parka is er wanneer jij hem nodig hebt, want het is belangrijk je warm en droog te kleden in de wintermaanden. Veel mensen kiezen daarbij voor een parka, want die beschermt je tegen alle weersomstandigheden. Deze winterjassen zijn meestal lang en zwaar, en worden van stevig materiaal gemaakt, zoals nylon. Zo zijn ze waterdicht, en blijven ze jaar in jaar uit mooi. Bovendien beschikken ze over een capuchon die meestal is afgewerkt met een randje (nep)bont. De binnenkant is gewatteerd, waardoor de jas je altijd warm houdt, zelfs wanneer de temperaturen flink dalen. De winter parka is dus een super duurzame jas die je altijd optimaal beschermt.

De look van je winterjas

In eerste instantie werd de winter parka populair door het leger. Het is dus niet gek dat het grootste deel van deze jassen een stoere look heeft. De typische donkergroene legerkleur is vandaag de dag nog steeds niet weg te denken. Deze winterjassen zien er nog stoerder uit wanneer je voor een model gaat met extra zakken, gespen en ritsen. Tegenwoordig heb je ook meer keuze, bijvoorbeeld door een winter parka uit te zoeken in een zachte kleur. Met een pastelkleurige winterjas zie jij er altijd vrouwelijk en lief uit. Voor een echte moderne look zoek je het beste een eenvoudige winterjas uit zonder te veel extra zakken en ritsen. Des te minder details, des te moderner jij voor de dag komt.

Zo verwerk je parka's in je outfit

Bij een stoere winterjas hoort natuurlijk een stoere winterse look. Combineer je donkergroene parka daarom eens met een spijkerbroek en een paar combatboots. Voor een extra speels effect kan je een paar kniekousen boven de laarzen uit laten komen. Je hoeft natuurlijk niet voor een echte militaire outfit te gaan. Je kan een winter parka in zachte kleuren bijvoorbeeld perfect combineren met een jurkje. Draag er een legging en een paar enkellaarsjes of hakken onder en je ziet er op en top vrouwelijk uit. Een goede winterjas kan natuurlijk niet zonder warme wanten en een muts. Ga voor een beanie, en reeds is je urban look compleet. Of zoek een paar oorwarmers uit. Zo draag jij je winter parka op een manier die bij je past.