Outdoor jassen voor dames748

Outdoor jas: functioneel en fashionable

Een outdoor jas is naast praktisch tegenwoordig ook buitengewoon hip. De tijd dat je met je moeder in conflict raakte over het wel of niet dragen van je praktische buitenjas is voorbij: functioneel en fashionable hoeven elkaar niet langer uit te sluiten. Draag je outdoor jas tijdens een lange wandeling door de duinen, een fietstocht naar werk met slecht weer of naar een festival dat buiten plaatsvindt. Met een regenjas mag je al langer gezien worden (wie kent niet de gele, blauwe en donkergroene klassieker), maar ook een lekker warme overgooier of sportieve jas zijn helemaal terug van weggeweest.

Voor welk outdoor jack ga jij?

Afhankelijk van wat je buiten doet kies je je outdoor jas. Outdoor jassen zijn vaak hoog gesloten en daardoor warm. Kies voor een halflange gevoerde jas als het echt koud is, een sportief donsjackje op een druilerige dag of een ademend jasje als je buiten gaat sporten. Uiteraard trek je je regenjas aan als het regent, maar wie zegt dat je outdoor jas ook niet prima kan als het zonnetje schijnt? Kies een outdoor jas waar je helemaal blij van wordt en je zult zien dat het een favoriet item in je kast wordt! Ga voor een pasvorm die je figuur goed laat uitkomen, zodat je je comfortabel voelt. Kies een kleur die je gezicht laat spreken en een model die je makkelijk combineert met de kleding die je al hebt.

Zo style je een buitenjas

Zoals met iedere jas gaat het er ook bij een outdoor jas om hoe je hem draagt. Creëer een eigen stijl, door unieke combinaties te maken zoals alleen jij dat kan. Over het algemeen kan je zeggen dat een outdoor jas – of men het nou heeft over een regenjas, een overgooier of een sportief jack – het beste combineert met wat sportievere kleding. Denk aan een goede jeans, zowel baggy modellen als skinny's doen hun werk. Combineer vervolgens bij voorkeur met sneakers, maar wil je liever iets gekleder denk dan aan een instapper. Kies daarbij voor een mooie top of trui die qua kleur en pasvorm mooi aansluit. Zo heb je genoeg bewegingsruimte én ziet je outdoor jas er stijlvol uit.