Parka: comfortabel en lekker warm

De parka is een populair kledingstuk en beschermt je tegen weer en wind. Daarom is het een heerlijk warme jas voor het winterseizoen. Voorheen was deze jas een onmisbaar kledingstuk in het Noordpoolgebied. De Inuit gebruikten dit onder meer voor de jacht op zeehonden en ander voedsel. Later werd de parka ook veel gedragen in oorlogsgebieden en vandaag de dag is het een echt mode-item geworden voor zowel dames als heren. Met een parkajas blijf je lekker warm en daarom is het een populair kledingstuk tijdens winterse weersomstandigheden. Echter, de jas is ook te dragen tijdens koele zomeravonden. Zeker in de maand augustus kan het 's avonds snel afkoelen en dan biedt deze jas het nodige comfort.

Hoe combineer je deze jas met andere kleding?

De parka is terug van weggeweest. Hij is uitstekend te combineren met andere kleding. De jas valt op vanwege de lengte en een capuchon met bontkraag. Voorheen werd dit kledingstuk gemaakt van zeehondenbont, maar inmiddels bestaan deze jassen hoofdzakelijk uit katoen en polyester. Dit kledingstuk draag je vooral in je vrije tijd en is niet zo geschikt voor kantoor. Een nonchalante vrijetijdslook creëer je door een parka te combineren met een stoere jeans en enkellaarzen. De kleur kastanjebruin staat vaak mooi bij een parka. Veel van deze jassen hebben een legergroene kleur en dit zorgt ervoor dat je ze gemakkelijk kunt combineren met andere soorten kleding in diverse kleuren.

Tips bij de aankoop van een damesparka

Ben je op zoek naar een parka jas om te dragen in je vrije tijd? Verwen jezelf met een bruine, crème-achtige of legergroene parkajas. Een beige exemplaar behoort eveneens tot de mogelijkheden. Wat voor kleur jas je ook koopt, kies voor een parka die jou lekker warm houdt. Een dikker model is geschikt voor de herfst en winter, terwijl er ook volop jassen zijn voor het tussenseizoen of de zomer. Dankzij een getailleerde pasvorm komen jouw vrouwelijke vormen mooi naar voren. Je komt dus aantrekkelijk voor de dag met dit unieke kledingstuk. Dit maakt de parka tot een absolute musthave!