Hipsters voor dames579

Het broekje: de ideale zomertopper

Een kort broekje is een perfecte basic voor zomerse dagen. Buiten stijlvol is een short ook comfortabel. Je draagt het tijdens een wandeling op het strand of in de duinen, maar net zo makkelijk stap je ermee op de fiets. Door de korte pijpjes laat je je benen mooi uit komen en maak je ook nog goede kans op een gezond kleurtje. Een korte broek is buiten handig ook modieus. Ze komen in talloze lengtes, kleuren, modellen en uitvoeringen waardoor je ze voor verschillende gelegenheden kan inzetten. Tijdens het shoppen in de stad, een lange zomerse dag buiten, een juist lekker loom in de tuin. Gewoon naar school of werk is een leuk broekje ook heel geschikt.

De korte broek kent vele stijlen

Het korte broekje is er in klassieke modellen, het recht-toe-recht-aan-model, een sportieve en sexy uitvoering of juist elegant en charmant. Hier horen verschillende modellen bij met strakke pijpjes tot net over je billen of juist langere pijpjes van een vloeiende stof. Een kort denim short met rafelende zoom oogt totaal anders dan een okergeel katoen model met ruches en een lint om je middel. De broekjes zijn er niet alleen in denim en katoen, maar ook gemaakt van elastische stoffen, met borduursels, opdrukken of juist van glanzend materiaal. Ben je voorzien van een mooi stel benen? Laat ze zien en ga voor een kort broekje. Zijn je bovenbenen niet je sterkte punt, leg dan de nadruk op een ander lichaamsdeel en kies voor een broekje met wat langere pijpen. Hoe vol of slank je ook bent, zorg ervoor dat je short nooit te strak zit. Simpelweg omdat een goed passend model je lichaam het beste laat uitkomen

Tips voor het dragen van een short

Welke stijl de jouwe ook is, er is altijd wel een shortje te bedenken die in jouw straatje past. Sportieve types gaan voor een snel broekje dat ultrakort is en gemaakt is van een glanzende stof. Een paar sneakers eronder en erboven een tanktop en een hoodie en je stijl is klaar. Een klassieke stijl bereik je door een gekleurd shortje met ruches te combineren met een wit blouseje met korte mouwtjes. Gouden sieraden en een fijne instapper maken je outfit met een mooi kort broekje als basis helemaal af.