Bootcut jeans voor dames344

De bootcut jeans: een onmisbare topper in je garderobe

Dit trendy model, dat herinnert aan de zeventiger jaren, was heel lang favoriet, totdat nieuwere snits als straight en skinny jeans het modebeeld bepaalden. Desondanks verdween de bootcut jeans, al sinds de 19e eeuw door mariniers gedragen, nooit helemaal uit het straatbeeld. De flatteuze snit en trendy look hebben zelfs voor een grootse revival gezorgd, en op dit moment is de bootcut weer super modisch. En ook voor mannen is de bootcut jeans populair. Het design van dit retromodel vormt een moderne twist op de flared jeans uit de hippietijd. Ooit ontworpen om met stoere cowboylaarzen te dragen, is het model nu uitstekend te combineren met verschillende stijlen.

Wat betekent bootcut?

Bootcut is de benaming voor pantalons die bij het bovenbeen aansluiten en vanaf de knie wat wijder uitlopen. Gebaseerd op de zogenaamde ‘bell bottom’ uit de seventies werden bootcut jeans onnoemelijk populair door de film Charlie’s Angels. Qua snit zit het tussen de rechte (straight) jeans en flared jeans in. Die kenmerkende coupe met iets uitlopende pijpen zorgt voor een slankmakend effect door de suggestie van lange(re) benen. Wat vollere heupen en bovenbenen lijken daardoor slanker, waarmee je figuur de optimale belijning krijgt. Draag 'm bij voorkeur met hakken, zodat je een lang silhouet behoudt. Een trendy wassing of een faded look in een van de modekleuren maakt deze look ideaal om modisch voor de dag te komen.

Jeans met bootcut: perfect te combineren

Naast de genoemde voordelen is de jeans bootcut gemakkelijk te stylen: van casual tot classy bohemian, en van comfy tot stijlvol. Met een mooie blouse met ruches maak je het wat vrouwelijker, en voor een chiquere gelegenheid draag je er een mooie top en classy sieraden bij. Een modieuze korte blazer geeft een zakelijk accent, waarmee ook je taille mooi uit de verf komt. Een sportieve outfit creëer je simpel met veel verschillende items, zoals een leuk T-shirt, een kort jackje of accessoires die jouw look accentueren. Maar welke stijl je ook kiest, met deze broeken onderscheid je jezelf van de skinny dragende massa. Bootcut jeans zijn daarom een trendklassieker die niet mag ontbreken in de garderobe van elke modebewuste man en vrouw.