Zwangerschapsjeans & -broeken649

Zwangerschapsbroek: basis look voor elke nieuwe mama

Aanstaande mama's willen natuurlijk hun eigen stijl behouden. En dat kan prima met een mooie zwangerschapsbroek. Deze broeken zijn er in verschillende varianten, van jeans en comfy bandplooibroeken tot sportbroeken en nette pantalons. Zo is er voor alle gelegenheden de juiste zwangerschapsbroek. Op het werk, tijdens de zwangerschapsyoga, wanneer je wil relaxen of als je een feestje hebt. Wanneer je zwanger bent, verandert er van alles aan je lichaam. Dat betekent niet dat je dan maar in onflatteuze hobbezakken moet lopen. Zeker niet. Met een paar goede positiebroeken leg je daarom de basis voor tal van looks waarin je je prettig voelt en dat ook uitstraalt. Je geniet met volle tuigen van je zwangerschap en je ziet er prachtig uit.

Positie jeans: comfort en elasticiteit

Een zwangerschapsbroek onderscheidt van een gewone broek door de pasvorm. De band van de broek, die normaal ten hoogte van de buik zit, gaat daar nu onderdoor. Daardoor ervaar je niet dat drukkende gevoel wat je wel hebt wanneer je als zwangere vrouw een gewone broek draagt. En of je nu kiest voor een zwangerschapsjeans of een andere positie broek, de hoge taille is altijd elastisch. De broeken worden veelal gemaakt van een blend aan materialen. Katoen, polyester, elastaan en viscose bijvoorbeeld. Deze stoffen zijn ademend en vochtabsorberend en voelen prettig aan op de (gevoelige) huid. Bovendien behouden de broeken lang hun kwaliteit en pasvorm. De stijlen lijken verder grotendeels op die van gewone broeken, waardoor je er modieus uit ziet.

Positiebroek: hoe kies je het beste exemplaar?

Wanneer je broeken gaan knellen en de knoop open moet, is het tijd om een zwangerschapsbroek te kopen. Kies altijd broeken waarin nog ruimte is voor je buik om te groeien. Koop je een te strakke positie broek, dan kun je die namelijk niet de hele zwangerschap dragen. Kijk verder naar broeken waarvan de band is gemaakt van een soepele stof die meegroeit met je buik. Deze banden zijn er in verschillende lengtes. Je hebt banden die de buik grotendeels bedekken. Dat is vooral in de winter fijn. Er zijn ook broeken zonder buikband, waarbij de stof zelf tot over de buik komt, of modellen met een smallere band die je kunt verstellen. De belangrijkste regel bij het kiezen van een zwangerschapsbroek is echter: draag vooral de broek die het lekkerst zit.