Grote maten jassen voor dames6,208

Grote maten jassen: altijd in stijl

Grote maten jassen komen tegemoet aan de behoefte aan een perfecte pasvorm. Dat is heel belangrijk, want kleding hoort zich altijd aan de wensen aan te passen van de drager (en niet andersom). Maar er is nou eenmaal zoiets als de gemiddelde maat en wie daaronder of daarboven zit, wordt vanzelf klein of groot genoemd. Grote maten jassen hebben daarom perfecte proporties. Ze flatteren door de manier waarop ze vormgegeven zijn. Bij veel modellen damesjassen in grote maten wordt de taille licht geaccentueerd en volgt de jas het lichaam. Tegelijkertijd wordt er bewegingsruimte gelaten. Er moet namelijk altijd een trui onder gedragen kunnen worden. Er zijn ook wijdvallende modellen, gebaseerd op de klassieke loden jassen.

Bijzonder uitgebreid assortiment jassen in grote maten

Bij de grote maten jassen vind je alle mogelijke modellen, van zeer exclusief tot vertrouwde parka’s. Er zijn bijvoorbeeld winterjassen. Dat zijn zowel mantels met wol erin als gewatteerde jacks. En er zijn zomerjassen, die vaak aangeduid worden als tussenjas. Een voorbeeld hiervan is het spijkerjack, dat natuurlijk zo’n klassieker is dat het in elk jaargetijde gedragen kan worden (als de temperatuur dat toelaat). Deze jacks zijn er in alle maten en eigenlijk moet je als modebewuste mens er minstens één in je kast hebben hangen. Zelfs op spijkerbroeken mogen ze tegenwoordig weer gedragen worden, iets wat een tijdlang taboe was. Maar ze staan ook geweldig over een jurkje of bij een lange rok. Deze combinatie van elegant en casual werkt eigenlijk altijd.

De juiste grote jassen voor jou

Sommige mensen met een maatje meer vinden het lastig om een passende jas te vinden. Dat is niet nodig, want er zijn voldoende prachtige jassen in grote maten te vinden. Een plussize jas hoeft niet automatisch groot en baggy te zijn. Sterker nog, je kunt jassen vinden die jouw mooie vormen op een goede manier accentueren. Ga bijvoorbeeld voor een jas met een gesp om je middel, zodat je taille opvalt. Anderen vinden het juist prettig om een recht model te dragen dat strakker zit rond je borst en dat wijd over je buik valt. Dit soort ontwerpen benadrukken de delen van je lichaam waar je trots op bent, waardoor je je altijd op je gemakt voelt in je grote maten jassen.