Pantalons voor dames3,475

Pantalon: lange broek voor formele gelegenheden

De pantalon wordt in de eerste plaats gezien als een nette broek. Je kan hem prima casual dragen, maar in de praktijk kom je deze broek toch vooral tegen bij formele gelegenheden. Sinds de jaren zestig is het mannenpak voor vrouwen weer helemaal actueel. Daarom kijk je goed naar de kleur en de uitstraling bij een damespantalon. Je wilt namelijk een broek die goed matcht bij andere kleding die je draagt en die past bij de situatie of gelegenheid. Deze broek valt tot de enkels en kan gecombineerd worden met andere kledingstukken voor een complete outfit.

Hoe combineer je een lange broek met andere kleding?

De pantalon trek je veelal aan voor een formele gelegenheid. Denk bijvoorbeeld aan je werkzaamheden op kantoor. Is een spijkerbroek bij jou op het werk ongepast? Dan is een pantalon een slimme vervanging. De damespantalon is voor een zakelijke uitstraling prima te combineren met een paar nette schoenen en een blouse. Wil je een nonchalante look creëren met een pantalon? Combineer de broek dan met een paar sneakers. Voor een casual uitstraling is het beter de damespantalon niet te dragen in combinatie meteen blouse of blazer. Een comfortabele trui of top is in dat geval beter.

Tips bij je keuze voor een lange broek

Bij de aankoop van deze broek is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zorg dat de pantalon niet te lang is. Dit geeft namelijk een slordige uitstraling. Probeer een broek te vinden die mooi past bij jouw lichaamsbouw en persoonlijkheid. De keuze voor een bepaalde kleur speelt hierbij een belangrijke rol. De pantalons van nu kenmerken zich door een regular fit of slim fit pasvorm. Ze zijn daarom uitstekend geschikt voor een wat stoerdere en modieuze uitstraling. Uiteraard kun je ook voor een klassiek model gaan als je voorkeur uitgaat naar een chique uitstraling. Het is dus maar net voor welke gelegenheid je een pantalon in huis haalt.