Overslaan naar hoofd content
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje
Alle producten van Volcom36

VOLCOM: boardsport, creativiteit en punk

Als je aan VOLCOM denkt, dan denk je aan boardsport, creativiteit en punk. Dat is ook niet zo gek, want het merk VOLCOM is opgericht door twee skaters: ‘Wooly’ (Richard Woolcott) en ‘T-Dawg’ (Tucker Hall). Woolcott en Hall kregen het idee voor het bedrijf tijdens een snowboardtrip. Allebei waren ze net ontslagen. Ze bedachten een naam, een logo en ze hadden 5000 dollar om mee te beginnen. Ga er maar eens aan staan! Volharding en doorzettingsvermogen zijn onlosmakelijk verbonden met VOLCOM. Dit merk is er voor mensen met een passie, een irrationele droom. Het begon met een bijzondere visie en het werd werkelijkheid. VOLCOM omarmt het ongewone, de dingen die een beetje gek zijn. Dat vertelt ook hun slogan. Ze zijn ‘true to this’ (in het Nederlands: ‘trouw aan dit alles’).

Vind geweldige je nieuwe outfits van VOLCOM online!

Op veel artikelen van VOLCOM Vind geweldige je een kleinere of grotere versie van hun logo, een soort diamant-vorm die ook bekend staat als de ‘VOLCOM stone’, de steen van VOLCOM. Soms Vind geweldige je het logo in de originele zwart-witte vorm, maar soms is het op een subtielere manier verwerkt in de prints op de kleding. In de vorm van een kop van een dier, bijvoorbeeld. VOLCOM communiceert niet via veel woorden, maar liever via andere vormen van creatieve expressie. De prints die ze gebruiken doen denken aan straatkunst. Een ander kenmerk van de kleding van VOLCOM is dat de jassen en truien vaak best lang zijn en weinig getailleerd. Er is geen duidelijke vernauwing bij de middel, waardoor de kledingstukken een rechte vorm hebben. Voor aan je voeten heeft VOLCOM platte sneakers, heel geschikt om op te skateboarden!

VOLCOM: verbonden met de sportwereld

Eén van VOLCOMs belangrijkste waarden is trouw blijven aan waar ze voor staan. Voor hun kledingmerk zorgt VOLCOM voor biologisch katoen van bekende oorsprong en ze letten op de impact van hun producten op het milieu. VOLCOM sponsort skateboarders, surfers en snowboarders. De Australische surfer Ozzie Wright (a.k.a. Ozzy Wrong) wordt ook gesponsord door VOLCOM. Hij heeft zelfs ontwerpen gemaakt voor op de kleding van het merk. Ozzy Wright is zo ongeveer de perfecte ambassadeur voor VOLCOM: hij is een boardsporter, hij is creatief en hij speelt ook nog in een punkband! Naast kleding heeft VOLCOM een platenlabel en produceren ze boardsportfilms. VOLCOM biedt je meer dan een kledingmerk, ze nodigen je uit om deel te nemen in hun levensstijl.