Overslaan naar hoofd content
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje

Ray Ban: klassieke Amerikaanse stijl

De ontwerpers van de eerste Ray Ban zonnebril kregen in de jaren 30 de opdracht om een zonnebril te ontwerpen voor Amerikaanse piloten. Dit praktische ontwerp was het begin van het grootste zonnebrillenimperium aller tijden. Het eerste model werd in 1937 gepresenteerd: de Ray Ban Aviator. De bril was bedoeld voor piloten, maar al snel werd duidelijk dat het stevige frame en de stijlvolle vorming van de zonnebril een grote hit zouden worden. Vanaf dat moment werd het merk een must voor iedereen die niet alleen op zoek is naar functionele zonnebril, maar vooral ook naar stijl. De Amerikaanse touch is behouden gebleven in alle ontwerpen van Ray Ban.

Je eigen look

Een Ray Ban zonnebril is lang niet meer alleen een praktisch accessoire. Tegenwoordig kan je ook je eigen persoonlijkheid uitdragen met een stijlvol exemplaar dat echt bij je look past. Door de jaren heen zijn er daarom verschillende stijlen ontwikkeld. De klassieke Aviator bril is nog steeds populair en oogt vooral classy en eenvoudig. Voor de moderne look is er de Wayfarer, een strakkere bril die perfect samengaat met een casual outfit. De brillen van dit merk zijn unisex, al zijn de brillen voor vrouwen meestal iets kleiner dan exemplaren voor mannen. Bovendien hoef je niet meer op de zon te wachten om je Ray Ban tevoorschijn te kunnen halen. Het merk ontwerpt tegenwoordig ook gewone brillen die je iedere dag kunt dragen.

De kwaliteit van Ray Ban

Ray Ban heeft een aantal klassieke modellen gecreëerd, maar dat is niet de enige reden waarom het merk succesvol is geworden. Het is vooral de kwaliteit die ervoor zorgt dat het merk zo geliefd is. De eerste brillen werden ontworpen voor piloten in het Amerikaanse leger en moesten dus tegen alles bestand zijn. Deze trend is doorgezet, waardoor de zonnebrillen van dit merk bij de sterkste ter wereld horen. Het metalen frame behoudt zijn vorm en de glazen zijn vrijwel onbreekbaar en beschermen je ogen goed. Dankzij deze kwaliteit kan je jarenlang genieten van je stijlvolle Ray Ban zonnebril.