WINTER SALE! Tot wel 50% korting5


Lloyd: kwaliteit en klasse

Al meer dan eeuw maakt Lloyd de mooiste schoenen voor heren. De naam klinkt Engels hoewel dit merk uit Duitsland komt. Dat is geen toeval, want de stijl is wel degelijk geïnspireerd door de Britse stijl. Toen H.F. Meyer in 1888 zijn schoenenwerkplaats in Bremen oprichtte, was het die elegantie en kwaliteit die hij in gedachten had. Dat is de reden dat hij zijn merk in 1905 Lloyd doopte. Door de lange ervaring in het maken van herenschoenen is dit merk in staat om door kleine details de schoen precies het juiste karakter te geven. Niks gebeurt bij toeval, over elk detail is nagedacht en ook het geheel moet kloppen.

Lloyd geeft elke schoen een eigen stijl

Lloyd weet dat elke man weer anders is. Daarom is ruim aanbod aan modellen heel belangrijk. De ene man een schoen die breed oogt, de ander juist een slank model. Wil je een schoen die degelijkheid uitstraalt, of juist een zekere extravagantie? Elegant of sportief? Ook de combinatie van die verschillende kenmerken is mogelijk. Een schoen van lakleer geeft weer een ander gevoel. Gelukkig hoef je daar niet over na te denken, dat doet Lloyd wel. Jij kunt gewoon op je gevoel afgaan en precies die schoenen uitkiezen die je het meest aanspreken en waarmee je graag gezien wilt worden.

Heel speciale herenschoenen

Als je een Lloyd schoen omdraait, zie je een rode streep die in de hak verwerkt is. Dit is al sinds 1968 een kenmerk van de Lloyd schoen. Het is een subtiel teken dat je echt met dit merk te maken hebt. Rond dezelfde tijd, in 1969, maakte het bedrijf ook de eerste collectie voor dames, om het daarna voor lange tijd weer op te geven. De grote liefde ligt toch bij herenschoenen, die dan ook met passie en aandacht gemaakt worden. De van oorsprong Engelse herenschoen bepaalt eigenlijk of een man wel of niet goed gekleed is. En dat weten ze bij Lloyd.