Skip to main content

Ontdek onze SEIZOENSKORTINGEN: Tot wel -70%5

Alle producten van AMERICAN VINTAGE286

American Vintage: eenvoudig en authentiek

Toen Fransman Michaël Azoulay in 2005 begon met het merk American Vintage had hij maar één doel: terug naar de basis. En niet zomaar een basis, namelijk die van een van de eenvoudigste maar tegelijkertijd functionele kledingstukken: het T-shirt. Azoulay zocht overal ter wereld inspiratie en vond die vooral in de Verenigde Staten. Juist op straat waar het echte leven zich afspeelt en kleding zowel functioneel als modebewust moet zijn. Zo kwam Azoulay op het idee voor een collectie die eenvoudige authenticiteit combineerde met nieuw materiaal zoals fijn katoen. Kledingstukken die niet alleen stijlvol waren maar ook vooral comfortabel, waardoor ze een groot publiek aanspreken.

Combinatie van Amerikaanse innovatie en Franse verfijning

American Vintage ademt alles uit wat Amerikaans is. Het trendy gevoel van New York, maar ook zeker de laid back vibe van Californië. Niet voor niets hebben de stijlen binnen de collecties de namen van Amerikaanse staten of steden. Die Amerikaanse innovatie wordt gecombineerd met de Franse verfijning en elegantie van een echt modemerk. Het merk combineert de gedachte dat iedereen uniek is met het idee dat kleding moet meebewegen en comfort moet bieden, zonder dat je daarvoor moet inleveren op de creativiteit van het item. American Vintage maakt dan ook kleding en accessoires die de basis vormen voor elke garderobe maar geenszins saai zijn. Want juist met deze basisitems stel jij je outfit samen, en zo geef je een eigen draai aan jouw stijl.

Uniek comfort met kleding die als een tweede huid voelt

American Vintage heeft een uitgebreide collectie aan T-shirts en knitwear voor hem en haar. Ook jeans, broeken, jurken, rokken en accessoires ontbreken niet. De T-shirts en knitwear zijn het fundament van American Vintage en gemaakt van fijn katoen. Deze stof lijkt wel een tweede huid. De kleuren en het materiaal voor de vrouwencollectie vieren juist de vrouwelijkheid, terwijl de mannencollectie meer het gevoel van comfort en stijl wil behouden. American Vintage begon ruim tien jaar geleden bij de basis van kleding, maar heeft inmiddels een collectie opgebouwd van unieke kledingstukken en accessoires die je op elk moment van de dag kunt dragen.