Overslaan naar hoofd content

Adidas Continental 80 sneaker

Adidas Continental 80: De retro chic van de jaren '80 in een nieuw ontwerp

Met de Adidas Continental 80 bracht Adidas een ontwerp op de markt dat al hip was in de jaren 70 en 80. Het retro design wordt gecombineerd met het eersteklas leer bij de Continental 80 van Adidas. De Adidas Continental 80 maakt deel uit van de Adidas Originals (Continental) series en neemt je mee op een reis terug in de tijd waarin ook tennis- en aerobicschoenen deel uitmaakten van de streetlook. Deze sneaker is een evolutie van de adidas schoen die eind jaren '80 Adidas Continental als binnenschoen werd gedragen. Hij is opnieuw vormgegeven met frisse kleuren. Je kunt de Continental 80 Adidas voor dames of kinderen krijgen in effen zwart, wit, of beige, of in allerlei retro kleurencombinaties.

De Continental 80 Adidas in hofstijl maakt een comeback in leer

De skaterschoen is gemaakt van zacht leer met een French Terry voering. Deze stof, beter bekend als sweatstof, is eigenlijk een jersey en is gemaakt van katoen en spandex (bij ons respectievelijk 96 en vier procent). De Adidas sneaker komt met een tweedelige rubberen cupsole. De lichte en flexibele EVA tussenzool en de OrthoLite inlegzool zorgen voor ultiem comfort en demping. Het is een schoen die bij elke look past. De hoogwaardige materialen, de lage uitsnijding en het Adidas-typische ontwerp met de drie strepen maken van de Continental de ultieme sneaker voor het hele gezin. Dankzij de optimale pasvorm is deze klassieker ideaal om lang te dragen.

Adidas icoon opnieuw uitgebracht: de Adidas Continental 80 staat voor duurzaamheid

Adidas zet zich in voor duurzaamheid en is er, door het intelligent recyclen van plastic afval, in geslaagd klassieke modellen als de Stan Smith", Superstar" en de retro Continental 80 een nieuwe poetsbeurt te geven - in ontwerp en materiaal. Deze sneakers zijn verkrijgbaar in duurzame en veganistische versies. Op deze manier wil de sportartikelenfabrikant uit Herzogenaurach het verbruik van nieuwe materialen verminderen voor meer milieubescherming. Het bovenmateriaal van de sneakers is gemaakt van 70 procent recyclebare materialen en in de eco versie van de Adidas Continental 80 zijn de veters afkomstig van papier en de zolen van een mengsel van natuurlijk rubber en gerecycled rubber. De slogan "Deze schoen alleen zal de planeet niet redden" vind je op sommige modellen. Alle Adidas Continental 80 sneakers zijn van leer gemaakt. Dit leer is afkomstig van milieubewuste leer fabrikanten die getest en gecertificeerd zijn volgens het voorgeschreven protocol van de Leather Working Group. De gecertificeerde leerlooierij kreeg de "Silver" onderscheiding.