Ballerinas: platte schoenen voor iedere outfit

Ballerinas zijn de perfecte schoenen wanneer je netjes voor de dag wilt komen, maar liever geen hakken draagt. Vooral op drukke dagen is het fijn om je voeten wat rust te geven met stijlvolle platte schoenen. De look van ballerinas kan ontzettend verschillen. Zo is er de klassieke lakschoen, maar je kan ook een paar aanschaffen dat er heel zomers en vrolijk uitziet. Het materiaal van de ballerina's spelen hierbij een belangrijke rol. Zo ziet een donkere leren schoen met een laklaag er professioneel uit, maar hebben distressed leren schoenen juist een stoere look. Studs en bedeltjes maken de schoenen elegant en een patroontje maakt de ballerinas juist perfect voor casual outfits.

Een nette platte damesschoen

Tijdens speciale gelegenheden is het gebruikelijk om hakken te dragen. Ballerinas zijn een goed alternatief voor de dagen waarop je geen hakken kunt of wilt dragen. Deze items kunnen er ook net zo elegant uitzien als een klassieke hakschoen. Draag je een jurk die erg druk en opvallend is? Dan is het belangrijk om je ballerina's rustig te houden. Een simpel zwart exemplaar past bij werkelijk iedere jurk, maar je kunt ook bruin of grijs kiezen. Ook zijn er ballerina’s die net wat meer luxe uitstralen. Platte schoenen met glimmende steentjes of een opvallend strikje zijn een goede toevoeging aan een outfit met een little black dress.

Vrolijke ballerina's met een casual look

In de zomer is de ballerina de perfecte open schoen. Deze schoenen zijn heel luchtig, licht en comfortabel om te dragen. Er zijn modellen die er net wat vrolijker uitzien dan de chique ballerina's. Zo kan je een leren exemplaar uitzoeken met brogue perforaties. Deze kleine gaatjes laten extra lucht door, maar geven de schoen ook een bohemian look. Je kunt natuurlijk ook ander materiaal kiezen. Zo zijn er verschillende katoenen en geweven modellen. In de zomer past een vrolijk exemplaar met een opvallend printje of je kunt je outfit compleet maken met ballerinas in een stralende kleur.