Yoga tops: prima ondersteuning tijdens de yogales

Wanneer je vaak aan yoga doet, is het goed om verschillende yoga tops aan te schaffen. Deze tops zijn namelijk uitermate geschikt om tijdens een yogasessie te dragen. Yoga draait om ontspannen, ademhaling en beweging. Juist omdat je uiteenlopende houdingen aanneemt, draag je het liefst kleding die met je meebeweegt. Daarom zitten yoga tops veel fijner dan een gewoon T-shirt. En wanneer je je goed voelt in de yogakleding die je draagt, is het veel makkelijker om het hoofd leeg te maken. Je bent in staat om alle stress los te laten en wordt helemaal ontspannen. Je hebt de keus uit traditionele kleuren als zwart, grijs en wit maar kunt ook kiezen voor tops in een pastel tint, knalroze of felrood.

Yoga tops voor dames: ondersteuning en draagcomfort

Yoga tops beiden comfort en ondersteuning. Ze vormen zich naar het sportondergoed dat je eronder draagt. Het verschil tussen een yogashirt en een top is dat die laatste wat luchtiger is. Je hebt de keus uit verschillende stoffen. Een dry-fit top is prettig wanneer je veel beweegt en transpireert. Deze tops zijn gemaakt van een stof waarin een kunstvezel is verwerkt. Die is ademend, vochtabsorberend en voorkomt oververhitting. Bovendien droogt dit materiaal snel, dus blijf je niet achter met een klam gevoel. Tops van katoen zijn een prima alternatief wanneer je net begint met yoga en nog zoekende bent naar de juiste outfit. Deze stof ademt en voelt fijn aan.

Yogatop: kiezen op gevoel

Yoga draait om gevoel en dit is net zo belangrijk bij het kiezen van een yoga outfit. Tops zijn er in verschillende uitvoeringen. Kort, lang en met of zonder een duidelijk decolleté. Kies vooral een top waarin je je prettig voelt. Ga je liever niet te bloot, sla dan de tops met een wat diepere V-hals over. Heb je meer ondersteuning nodig, kies dan een top met een racer back. Ideaal zijn tops die goed aansluiten op het bovenlichaam maar die niet zo strak zitten dat je niet vrij kunt bewegen. Qua kleur zit je altijd goed met zwart. Maar het kan extra motiverend werken om ook yoga tops aan te schaffen in een felle kleur, omdat je hiermee opvalt en zelfvertrouwen uitstraalt.