Yoga shirts: de basis van jouw yoga look

Ben je op zoek naar rust in je leven en ga je yoga doen? Dan wel in yoga shirts van hoge kwaliteit. Samen met yogabroeken vormen zij de basis van een succesvolle yoga look. Yoga shirts zijn gemaakt voor al die bewegingen en houdingen die je tijdens een yogasessie aan neemt. En dat werpt zijn vruchten af want je voelt je veel fitter en je hoofd is leeg. Door een aantal keer per week aan yoga te doen, laat je de hectiek van alledag even los en leer je jouw lichaam en geest weer in balans te brengen. En van het vinden van een paar goede yoga shirts hoef je zeker niet wakker te liggen want er is een brede keus aan zowel neutrale als kleurrijke shirts waarin jij er prachtig uitziet.

Dames yoga tops: veel draagcomfort dankzij ademende stoffen

Of je nu net begint of al gevorderd bent; je kunt niet zonder een paar yoga shirts. Die geven veel meer draagcomfort dan een standaard top. Verder heb je veel bewegingsvrijheid. Yoga shirts onderscheiden zich vooral door het materiaalgebruik. De meeste shirts zijn gemaakt van (een blend van) katoen of een zogeheten dry-fit stof. Katoen is lichtgewicht en gaat lang mee. Het materiaal is ademend. Dry-fit shirts zijn gemaakt van een synthetisch materiaal zoals polyester en drogen snel. Verder zorgt dit materiaal ervoor dat je lichaamstemperatuur wordt gereguleerd. Tegenwoordig kom je ook steeds meer yoga shirts van bamboe tegen. Deze stof voelt prettig aan op je huid.

Yoga shirt voor dames: perfect fit

Het liefst draag je natuurlijk een yoga shirt dat goed past. De belangrijkste regel is: comfort. En: hoe intensief doe je aan yoga? Wanneer je net begint, dan zul je je slechts licht of gemiddeld inspannen. Dat gaat prima in een katoenen shirt. Doe je intensief aan yoga, dan is een dry-fit shirt prettiger. Dan de pasvorm. Bij de meeste yogahoudingen, ook wel asana's genoemd, maak je je lichaam lang en wil een shirt nog weleens omhoog kruipen. Kies daarom voor een slim fit shirt omdat die goed blijft zitten. Heb je toch liever een shirt die iets meer camoufleert? Kies dan voor een van de yoga shirts die wat ruimer vallen en stop hem even in je broek wanneer je bijvoorbeeld de hoofdstand doet.