Tot wel 50% EXTRA korting op shirts & shorts5

Nog maar:00HRS00MIN00SEC

Plateau sandalen als fashion statement

Hip, stijlvol en comfortabel: wie draagt niet het liefst elke dag een paar plateau sandalen?! Deze sandaal is one of a kind. Het model is simpel, een open schoentje met een dikke zool. Voordeel een: de dikte van de zool is over de gehele lengte van de schoen gelijk, waardoor je wel aan lengte wint maar niet ingewikkeld op hakken hoeft te lopen. Je staat immers gelijkvloers. Voordeel twee: je schoenen zijn open. Frisse lucht tussen je tenen geven bepaalde ongewenste luchtjes geen kans. Open schoenen schijnen gezond te zijn, juist vanwege die ventilatie. En je hoeft zeker niet bang te zijn te warme voeten te krijgen. Voordeel drie: Plateau sandalen zijn hip!

Open schoenen met verdikte zool stijlvol dragen

De look die bij plateau sandalen hoort is geïnspireerd op de tijd van de Grieken en Romeinen. Mochten er gladiatorbeelden bij je opkomen; zet die maar uit je gedachten. Denk wel aan soepelvallende stoffen in wit, beige en bruin. Rokken met hoge split, diep uitgesneden decolletés, dunne gouden sieraden, bladerpatronen en, inderdaad, sandalen. Die sandalen op zich zijn niet het meest elegant, maar combineer ze op een vrouwelijke manier en je hebt een ontzettend leuk en comfortabel stijltje te pakken. Overigens kan je ook prima uit de voeten met plateau sandalen en een mooie jeans, wijde zwarte broek of pittig kort broekpak.

Hoge sandaletten in verschillende uitvoeringen

Zoals bij elk fashion statement piece is er ook bij plateau sandalen volop variatie. Qua kleur zie je veel grijs, zilver, roze, bruin en beige. Een metallic uitvoering hier en daar brengen extra jeu, net als glittertjes, nog hogere plateaus of zolen uitgevoerd in kurk, raffia-look of hout. Het materiaalgebruik in deze schoenen loopt uiteen van leer, kunstleer tot synthetische materialen. Vaak tonen de ontwerpen brede banden die over de wreef lopen, soms afgetopt met een gesp, knoop of bontje. Met deze schoen kan je overigens ook flink de hoogte in, door te kiezen voor een plateau model mét flinke hak. Combineer deze hakken met los vallende jurken, of juist sexy met een body hugger. Hoe je je outfit ook stijlt, met een paar mooie plateau sandalen ga je als een Romeinse godin door het leven.