De basic blouse kan altijd

Het is een van die items in je garderobe waar je altijd op kan terugvallen: de basic blouse. De meest klassieke variant is wit en heeft een subtiele rij knoopjes. De basic blouse is gemaakt van kraakhelder katoen, mooi zijde of van een mix van katoen en synthetische vezels. Afhankelijk van het seizoen draag je een variant met lange of korte mouwen. Overigens is een basic blouse vaak mooi en makkelijk te combineren met een wollen top of vest. Je creëert er een klassieke look mee, die je veel gelegenheden kan dragen. Van een dag op werk tot een dag met vrienden in de buitenlucht. Als je 's avonds aanschuift aan het diner zie je er nog steeds mooi uit.

Dames blouse als fashion item

Klassieke basics in je kledingkast zijn erg belangrijk bij het samenstellen van je outfits. Een basic blouse is daarbij onmisbaar. Een mooie witte blouse combineert heerlijk met een stevige broek met drukke bloemprint. Ook een helder rood kort rokje of flaired jeans in blauw of zwart gaan heel goed samen met de basic blouse. Er zijn talloze combinaties te maken, waarbij je zelden de mist in gaat. Bedenk dat je met een mooie, effen blouse heel makkelijk contrasten kan opzoeken: print versus effen, wijd versus strak, een felle kleur versus wit. Een veelvoorkomende print op de basic blouse is een eenvoudige streep. Je ziet vaak de kleurcombinaties wit en lichtblauw, wit en rood, wit en geel, en wit en grijs. Een mooie zomerse look heb je hier zo mee gecreëerd!

Welke klassieke blouse past bij jou?

De klassieke blouse is er in oneindig veel varianten. Op het eerste gezicht lijken ze misschien erg op elkaar, maar je creëert er ontzettend veel verschillende outfits mee. Je hebt basic blouses die een romantische stijl uitstralen. Deze hebben vaak ruches, kant en wijd uitlopende mouwen. Het worker blousje is stoerder, met zakken op de borst en opgerolde mouwen die met bandjes worden opgehouden. Deze doet denken aan het bovenstuk van een overall. Tegenwoordig zie je een mooie variant op de basic blouse, waarbij de schouders te zien zijn doordat de stof hier is opengewerkt. Dit maakt een basic blouse net iets spannender.