Overslaan naar hoofd content

Duurzaamheid van het product

We houden van mode. En we houden van onze planeet.
Hoe wij duurzaamheid weergeven in de shop
Wij streven ernaar duurzaamheidsfactoren te integreren in al onze beslissingen. Wij willen onze klanten in staat stellen hetzelfde te doen. Voor ons betekent dit dat wij jou in staat stellen weloverwogen keuzes te maken door de milieu- en sociale gevolgen van producten mee te nemen in jouw aankoopbeslissingen.

Wij willen blijven samenwerken met onze merkpartners om de transparantie en de kwaliteit van deze gegevens te verbeteren, en tegelijkertijd ons assortiment aanpassen om onze klanten meer producten met een duurzaamheidsfocus aan te bieden.

Geen enkel product is 100% duurzaam. Maar wij geloven dat veel producten een betere keuze zijn tegenover hun conventionele tegenhangers. Met onze communicatie over duurzaamheid in onze shop willen we dit bewustzijn vergroten.

Wij willen ons blijven ontwikkelen en leren van onze verworven inzichten, ervaringen, feedback van klanten en de industrie. Wij zien duurzaamheid als een voortdurende reis en willen onze klanten meenemen op deze weg. Dus, ga met ons mee op reis!
Onze duurzaamheidssymbolen op product niveau
Onze duurzaamheidssymbolen clusteren normen, licenties en certificeringen van derden voor het materiaal, de productie of de sociale normen van een product in de hele toeleveringsketen. Producten met een van onze duurzaamheidssymbolen voldoen aan ten minste één van onze eisen in de vorm van door derden gelicentieerd of gecertificeerd materiaal of certificering op merkniveau. Om duurzaamheidsclaims te maken, moeten merken informatie over de duurzaamheid van hun producten verstrekken en bewijs kunnen leveren.
Biologisch geteeld materiaal
Producten met dit label zijn gemaakt van biologische materialen. Biologische landbouw vermindert het watergebruik en verbiedt genetische modificatie, chemische meststoffen en pesticiden. Het doel is de vruchtbaarheid van de bodem en de biodiversiteit te behouden.
Recycled materiaal
Producten met dit label zijn gemaakt van recycelde materialen en worden gecreëerd door hergebruik van pre- of post-consumer materialen. Het gebruik van recycelde materialen in producten vermindert de input van grondstoffen en het daarmee gepaard gaande afval, energie en water van de productie van nieuwe materialen.
Verbeterde productieprocessen
Producten met dit label zijn vervaardigd met het doel de sociale en milieueffecten van de productie te verminderen. Dit kan maatregelen omvatten zoals hulpbronbesparende praktijken, verantwoord gebruik van chemicaliën en verbeterde arbeidsomstandigheden tijdens de verwerking van materialen.
Verantwoordelijke veehouderij
Producten met dit label bevatten materialen van dierlijke oorsprong die op een meer verantwoorde wijze zijn verkregen. Bij de inkoop stond de ethische omgang met dieren voor, tijdens en na de winning van de materialen centraal.
Verantwoordelijke inkoop
Producten met dit label bevatten plantaardige materialen die afkomstig zijn van minder belastende praktijken voor het milieu en de mens. Het behoud van biodiversiteit is de kern van milieu- en sociale praktijken, zoals regeneratieve landbouw en verantwoorde bosbouw.
Gemaakt om te hergebruiken
Producten met dit label zijn gemaakt met circulaire principes als kern van hun ontwerp en in alle stadia van de levenscyclus. Circulaire processen zijn erop gericht om producten te kunnen hergebruiken, door materiaalmixen te vermijden, duurzame, hernieuwbare of gerecycleerde materialen te (her)gebruiken en zo de hoeveelheid afval en de behoefte aan nieuwe hulpbronnen te verminderen.
Innovatief materiaal
Producten met dit label zijn gemaakt met innovatieve materialen. Ze bieden plantaardige alternatieven voor dierlijke of synthetische materialen en kunnen gemaakt zijn van gewassen, fruit of groenten.
Geavanceerde sociale inspanningen
Producten met dit label zijn vervaardigd in overeenstemming met geavanceerde sociale praktijken. Dit kunnen beginselen zijn als betere arbeidsomstandigheden, eerlijke lonen en gendergelijkheid gedurende de gehele levenscyclus van een product.
Categorie Duurzaamheid
Ontdek de categorie Duurzaamheid voor inspiratie voor nieuwe looks en stijlen.
Standaarden en licenties achter de symbolen
Onze duurzaamheidssymbolen worden ondersteund door certificeringen, licenties en normen van derden op materiaal- of merkniveau. We hebben de volgende geclusterd om de duurzaamheidsaspecten gemakkelijker te begrijpen wanneer je in onze shop rondkijkt.
Naast onze duurzaamheidssymbolen die verschillende materialen en certificeringen clusteren, vermelden wij ook de volgende certificeringen van merken van derden.
Global Organic Textile Standard - GOTS Organic
De Global Organic Textile Standard (GOTS) is een wereldwijd erkende verwerkingsnorm voor textiel gemaakt van biologische vezels. Als onderdeel van het certificeringsproces wordt de gehele productieketen onderzocht op de naleving van milieu- en maatschappelijk verantwoorde productie-eisen. Textielproducten die minimaal 95% biologische vezels bevatten, mogen het label "GOTS organic" dragen.
Global Organic Textile Standard - GOTS Made with Organic materials
De Global Organic Textile Standard (GOTS) is een wereldwijd erkende verwerkingsnorm voor textiel gemaakt van biologische vezels. Als onderdeel van het certificeringsproces wordt de gehele productieketen onderzocht op de naleving van milieu- en maatschappelijk verantwoorde productie-eisen. Textielproducten die minimaal 70% biologische vezels bevatten, mogen het label "made with organic materials" dragen.
Organic Content Standard - OCS 100
De Organic Cotton Standard 100 (OCS 100) controleert textielproducten die ten minste 95% gecertificeerde biologische materialen bevatten. Door de traceerbaarheid in de hele toeleveringsketen te controleren, maakt OCS 100 een transparante en onafhankelijke evaluatie en verificatie van het gehalte aan biologische vezels in een bepaald product mogelijk.
Organic Content Standard - OCS Blended
De Organic Content Standard blended (OCS blended) controleert of textielproducten ten minste 5% gecertificeerd biologisch materiaal bevatten. Door de traceerbaarheid in de hele toeleveringsketen te controleren, maakt OCS blended een transparante en onafhankelijke evaluatie en verificatie van het gehalte aan biologische vezels in een bepaald product mogelijk.
Global Recycle Standard (GRS)
De Global Recycled Standard (GRS) staat de etikettering toe van producten waarvan bewezen is dat ze gemaakt zijn van ten minste 50% gecertificeerd recycled materiaal. Het doel van GRS is het gebruik van recycelde materialen te verhogen en de negatieve effecten op sociaal, milieu- en chemisch gebied bij de productie te verminderen. Tegelijkertijd moet milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde recycling in de hele toeleveringsketen worden bevorderd.
Leather Working Group (LWG)
De Leather Working Group (LWG) is een internationale non-profit ledenorganisatie van meer dan 1600 belanghebbenden uit de leerindustrie. De LWG certificeert leerlooierijen op basis van criteria als water- en energieverbruik, omgang met chemicaliën, afval en afvalwater. Als je dit product koopt, steun je LWG-gecertificeerde leerlooierijen.
Je hebt 6 van de 15 certificeringen gezien
bluesign® PRODUCT
bluesign® PRODUCT staat voor textielproductie met de laagst mogelijke impact op mens en milieu, bijvoorbeeld door beperking van het gebruik van chemische stoffen. Het richt zich op de veiligheid van de consument, de veiligheid op de werkplek en een verantwoord gebruik van hulpbronnen. Bluesign® PRODUCT gecertificeerde producten moeten voor minstens 90% in gecertificeerde fabrieken worden verwerkt en minstens 30% van de accessoires moet bluesign® APPROVED zijn.
Responsible Down Standard (RDS)
De Responsible Down Standard (RDS) is een strenge norm die de traceerbaarheid van dons- en verenproducten in de hele toeleveringsketen garandeert. De RDS stelt strikte richtlijnen vast om het welzijn van de dieren te waarborgen, d.w.z. op het gebied van voedsel- en waterkwaliteit, huisvesting, bezettingsdichtheid en toegang tot de openlucht, gezondheid en hygiëne van de dieren. Krachtvoer en levend plukken zijn volgens de RDS ook verboden.
Responsible Mohair Standard (RMS)
De Responsible Mohair Standard (RMS) is een vrijwillige standaard gericht op traceerbaarheid, dierenwelzijn en milieuverantwoordelijkheid binnen de toeleveringsketen van mohair. De RMS garandeert de naleving van de vijf vrijheden van dierenwelzijn en een sterke bewakingsketen in de toeleveringsketen.
Responsible Wool Standard (RWS)
De Responsible Wool Standard is een toonaangevende norm voor het welzijn van dieren in de wolindustrie die een verantwoorde schapenhouderij garandeert. Dit label heeft betrekking op dierenwelzijn (bijvoorbeeld het verbod op mulesing), duurzaam bodembeheer en -bescherming, en volledige transparantie van de toeleveringsketen met een geïntegreerd traceerbaarheidssysteem.
Cradle to Cradle Certified® (Zilver)
Met het Cradle to Cradle Certified®-productenprogramma stelt het instituut de wereldwijde norm voor veilige, recyclebare en verantwoord geproduceerde producten. Cradle to Cradle Certified® omvat de hele waardeketen en garandeert zowel de positieve invloed van de producten op mensen als op de planeet. Het product heeft in alle standaardcategorieën ten minste voldaan aan de Zilver-eisen.
Cradle to Cradle Certified​® (Goud)
Met de Cradle to Cradle Certified®-productnorm stelt het instituut de wereldwijde norm voor veilige, recyclebare en verantwoord geproduceerde producten. Cradle to Cradle Certified® omvat de hele waardeketen en garandeert zowel de positieve invloed van de producten op mensen als op de planeet. Het product heeft in alle standaardcategorieën ten minste aan de eisen van Goud voldaan.
LENZING™ ECOVERO™
LENZING™ ECOVERO™ vezels zijn gemaakt van hout, een natuurlijke en hernieuwbare grondstof die zorgvuldig wordt gewonnen uit verantwoord beheerde bossen. Het hout dat uit de natuur wordt gehaald, is doelbewust in balans gebracht met de groeisnelheid van het bos, om ervoor te zorgen dat deze waardevolle bron beschikbaar blijft. LENZING™ en ECOVERO™ zijn handelsmerken van Lenzing AG. Meer info op: https://www. ecovero. com/
TENCEL™ Lyocell
TENCEL™ Lyocell- en Modalvezels zijn gemaakt van hout, een natuurlijke en hernieuwbare grondstof die zorgvuldig wordt gewonnen uit verantwoord beheerde bossen. Het hout dat uit de natuur wordt gehaald, is doelbewust in balans gebracht met de groeisnelheid van het bos, om ervoor te zorgen dat deze waardevolle bron beschikbaar blijft. TENCEL™ is een handelsmerk van Lenzing AG. Meer info op: https://www. tencel. com/
TENCEL™ Modal
TENCEL™ Lyocell- en Modalvezels zijn gemaakt van hout, een natuurlijke en hernieuwbare grondstof die zorgvuldig wordt gewonnen uit verantwoord beheerde bossen. Het hout dat uit de natuur wordt gehaald, is doelbewust in balans gebracht met de groeisnelheid van het bos, om ervoor te zorgen dat deze waardevolle bron beschikbaar blijft. TENCEL™ is een handelsmerk van Lenzing AG. Meer info op: https://www. tencel. com/
Je hebt 15 van de 15 certificeringen gezien
Navigeer door onze duurzaamheidssymbolen tijdens het shoppen
Je zult merken dat de symbolen overal in onze shop terug te vinden zijn. Als je ze begrijpt, kun je beter navigeren en gebruik maken van onze duurzaamheidsfuncties. Hier lees je hoe je ze kunt gebruiken om beter geïnformeerde keuzes te maken tijdens het shoppen bij ABOUT YOU.
Bekijk onze categorie Duurzaamheid om inspiratie op te doen.
Gebruik onze duurzaamheidsfilters om de producten met de door jou gewenste duurzaamheidsfocus te selecteren.
Klik tijdens het shoppen op het symbool om de samenvatting van de duurzaamheid van een product te zien.
Bekijk het gedeelte over duurzaamheid op de pagina met productdetails voor nog meer informatie over het materiaal, de productie en de certificeringen van de producten.
Hoe je goed voor je kleren zorgt
Het maken van geïnformeerde keuzes kan verder gaan dan de beslissing wat aan jouw winkelwagentje toe te voegen. Bekijk onze Love Your Wardrobe-pagina en ontdek hoe je je kleding kunt verzorgen of kunt veranderen om de levensduur ervan en jullie tijd samen te verlengen. Ben je klaar om actie te ondernemen?
Wil je meer weten over wat wij doen?