Snowboard kleding: goed gekleed op avontuur

Echte waaghalzen weten hoe belangrijk de juiste snowboard kleding is. Niet alleen blijf je heerlijk warm maar je kunt zo ook optimaal presteren wanneer je van de bergen glijdt. En het oog wil natuurlijk ook wat. Snowboard kleding is snel en flitsend dus je ziet er zonder meer trendy uit op de piste. Met een ruim assortiment aan snowboard broeken, jassen, accessoires en natuurlijk een board en schoenen, leef jij je helemaal uit in de sneeuw. Geen berg is je te hoog wanneer je snowboard kleding draagt van hoge kwaliteit. Bovendien laat je andere snowboarders zien dat je goed gekleed op avontuur gaat en met vertrouwen van de piste komt.

Dames snowboard kleding: beschermd genieten van de sneeuw

Mogelijk heb je ergens nog een ski-outfit liggen en denk je dat die wel geschikt is als snowboard kleding. Er zitten echter wel degelijk verschillen tussen de kleding die je koopt wanneer je gaat snowboarden en de uitrusting wanneer je de voorkeur geeft aan skiën. Bij het snowboarden zit je veel dichter op de sneeuw en beweeg je veel meer met je bovenlichaam en je armen. Dat betekent dat je voldoende bewegingsvrijheid moet hebben en dat je handen goed beschermd moeten zijn tegen de vrieskou. Ten opzichte van ski-jacks vallen snowboard jassen daarom een stuk ruimer en zijn ze aan de achterzijde ook langer. Bovendien hebben de jassen aan de binnenkant een zogeheten sneeuwvanger, waardoor er geen sneeuw in de jas terecht komt.

Snowboard kleding voor dames: wat heb je nodig?

Wat heb je nodig om een snowboard outfit samen te stellen? Allereerst dus een snowboard jas. Die is ademend en zorgt dat transpiratievocht makkelijk wordt afgevoerd. Draag onder de jas wel ventilerende kleding, anders heeft het jack geen nut. Een snowboard broek is een must omdat deze waterdicht is. Je zit immers nog weleens met je billen in de sneeuw. Verder zijn de naden dichtgemaakt met tape, zodat er geen nattigheid naar binnen kan. Koop altijd een broek die goed aansluit op je snowboardschoenen en met een extra voering aan de onderkant, waardoor je voeten niet nat worden. Vergeet wanneer je snowboard kleding koopt ook niet een paar goede handschoenen, een warme muts en voor je eigen veiligheid ook een goede helm en bril.