Overslaan naar hoofd content

We houden van mode. En we houden van onze planeet.

Onze bijdrage
We geloven in ondernemen met een positieve impact op het milieu en eerlijke behandeling van alle mensen. Daarom willen we ons bedrijf voeren met een zo positief mogelijke impact voor alles en iedereen. In onze aanpak focussen we op drie gebieden: artikelen gericht op duurzaamheid, circulariteit en onze ecologische voetafdruk.
Artikelen gericht op duurzaamheid
Geen enkel product is 100% duurzaam. Maar wij geloven dat er veel producten zijn die de voorkeur verdienen boven de traditionele variant. Met de features in onze shop willen we ervoor zorgen dat onze klanten goed geïnformeerd zijn over de ecologische en sociale impact van hun aankopen.
Navigeer door onze duurzaamheidssymbolen tijdens het shoppen
Bekijk onze categorie Duurzaamheid om inspiratie op te doen.
Gebruik onze duurzaamheidsfilters om de producten met de door jou gewenste duurzaamheidsfocus te selecteren.
Klik tijdens het shoppen op het symbool om de samenvatting van de duurzaamheid van een product te zien.
Bekijk het gedeelte over duurzaamheid op de pagina met productdetails voor nog meer informatie over het materiaal, de productie en de certificeringen van de producten.
Circulariteit
Met onze circulaire mode-initiatieven willen we ervoor zorgen dat producten een langer leven hebben en minder afval door kledingproductie en -consumptie wordt veroorzaakt. We willen het klanten makkelijk maken hun gewoontes te veranderen en bieden daarom in ons Second Love-assortiment alternatieven voor eerstehandsmode aan, zoals tweedehandsmode en upcycling.
Circulair assortiment
Onze voetafdruk
We meten continu onze ecologische voetafdruk en passen onze methoden aan. Dankzij die inzichten zetten we doelen om onze voetafdruk te verkleinen, we werken samen aan verbeteringen met onze partners en berichten daarover in ons jaarlijkse ESG-rapport.
Ontdek onze bedrijfsmaatregelen
Ons financiële jaar (FJ) 2022/2023 in cijfers
In FJ 2022/2023 hebben we de emissie-intensiteit van onze e-commerce activiteiten teruggebracht tot 1,20 kg CO₂e per bestelling. Dat is een verbetering van onze emissie-efficiëntie ten opzichte van 1,31 kg CO₂e in het basisjaar 2020/2021. Daarnaast hebben we onze Scope 1 & 2 BKG-emissies 53,7% gereduceerd ten opzichte van een basisjaar 2020/2021. Dat onderstreept ons engagement om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Tenslotte hebben we het percentage zakelijke partners met wetenschappelijk onderbouwde doelen verhoogd tot 54,4%. Deze resultaten laten zien dat we prioriteit geven aan duurzaamheid en onze impact op het milieu willen verminderen.
Welke bijdrage kan jij leveren?
Door simpelweg minder te consumeren en bewuste keuzes te maken. Kies in je dagelijkse leven voor circulaire opties en zorg goed voor je kleding, zodat die zo lang mogelijk meegaat. Bekijk onze pagina 'Liefde voor je kleding' voor handige, creatieve reparatie- en onderhoudstips.
Bewuster shoppen
Er zijn veel manieren om bewuster te shoppen. Creëer bijvoorbeeld een capsule wardrobe, kies voor tweedehands of gerecyclede mode, of koop duurzamere kleding. Genoeg keuze dus. Kies merken met waarden waar jij achter staat en koop nieuwe items met de bedoeling ze een heel fijn lang leven te geven.
Zorg voor je kleding
Kleding waar goed voor wordt gezorgd, gaat langer mee. Dat begint al bij het volgen van de washandleiding op het etiket, minder vaak en koud wassen. Een goede kleermaker is goud waard, dus gooi kleding niet weg maar geef het een tweede leven.
Meer circulariteit
Je kan kleding op zo veel manieren een tweede leven geven. Ga dus voor upcyclen, doe-het-zelven, verkopen of doneren. Een kledingruil met vrienden is niet alleen gezellig, maar ook nog eens goed voor het milieu.