Overslaan naar hoofd content

We houden van mode. En we houden van onze planeet.

Onze bijdrage
Wij geloven in het idee van zakendoen, terwijl we de negatieve milieu en sociale impact verminderen. En we nemen een standpunt in voor vrede, tolerantie en een gezonde planeet. Als onderdeel van onze benadering richten we ons op drie gebieden: producten gericht op duurzaamheid, circulariteit en onze ecologische voetafdruk.
Op duurzaamheid gerichte producten
Hoewel geen enkel product volledig duurzaam is, erkennen we dat veel producten een lagere milieubelasting hebben dan hun conventionele tegenhangers. Via de functies van onze winkel streven we ernaar onze klanten te ondersteunen bij het nemen van geïnformeerde shopping keuzes, waarbij rekening wordt gehouden met de milieu- en sociale impact van producten.
Navigeer door onze duurzaamheidssymbolen tijdens het shoppen
Bekijk onze categorie 'Duurzaamheid' om inspiratie op te doen.
Gebruik onze duurzaamheidsfilters om de producten te selecteren met de duurzaamheidsfocus van jouw voorkeur.
Klik tijdens het shoppen op het symbool om de samenvatting van de duurzaamheid van een product te zien.
Bekijk de sectie over duurzaamheid op de pagina met productdetails voor nog meer informatie over het materiaal, de productie en de certificeringen van de producten.
Hoe je kunt bijdragen
Wees bewust bij het doen van je aankopen.

Overweeg het samenstellen van een capsulegarderobe of kies voor upcycled, tweedehands, of meer duurzame opties in de mode. Selecteer merken die jouw waarden delen en koop kleding met de intentie om er zo lang mogelijk van te genieten. Geef je kleding een tweede leven door ze te hergebruiken of te upcyclen. Laat je creativiteit de vrije loop met doe-het-zelfprojecten. Ook het ruilen van kleding met vrienden of het doneren aan een goed doel zijn opties om te overwegen.
Wees bewust
Er zijn veel manieren om je aankopen bewuster te maken, variërend van het samenstellen van een capsulegarderobe tot het kiezen voor upcycled, tweedehands of meer duurzame opties in de mode. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kies merken die jouw waarden delen en koop je items met de intentie om er zo lang mogelijk van te genieten.
Zorg goed voor je kleding
Met de juiste verzorging gaat je kleding langer mee. Volg gewoon de instructies op het label in het kledingstuk en was kleding minder vaak en in koud water. Of zoek een goede kleermaker en gooi je kleding niet weg. Geef ze een kans op een tweede leven.
Doe mee met de circulaire beweging
Er zijn verschillende manieren om je kleding een tweede leven te geven, zoals hergebruik of upcycling, doe-het-zelf projecten en verkopen of doneren aan een goed doel. Je kunt ook overwegen om kleding te ruilen met vrienden, zeker een leuke optie!
Onze voetafdruk
In het boekjaar 2023/2024 hebben we de emissie-intensiteit van onze e-commerce activiteiten weten te verlagen naar 0,86 kg CO₂e per bestelling. Dit vertegenwoordigt een aanzienlijke verbetering in onze uitstootefficiëntie ten opzichte van 1,31 kg CO₂e in het referentiejaar 2019/2020. Bovendien waren onze Scope 1 en 2 broeikasgasemissies 73,8% lager dan in dat referentiejaar, wat onze toewijding benadrukt om onze koolstofvoetafdruk te verkleinen. Tot slot hebben we het percentage van onze zakelijke partners met wetenschappelijk onderbouwde doelen weten te verhogen tot 72,7%. Deze prestaties weerspiegelen onze voortdurende inspanningen om duurzaamheid te prioriteren en onze ecologische voetafdruk te verminderen.
Ontdek onze bedrijfsmaatregelen
Ons boekjaar 2023/2024 in cijfers
In het boekjaar 2022/2023 hebben we de emissie-intensiteit van onze e-commerce activiteiten weten te verlagen naar 1,20 kg CO₂e per bestelling, wat een verbetering markeert in onze uitstootefficiëntie ten opzichte van een referentiejaar 2020/2021 waarde van 1,31 kg CO₂e. Bovendien hebben we onze Scope 1 & 2 broeikasgasemissies met 53,7% verlaagd ten opzichte van het referentiejaar 2020/2021, wat onze toewijding onderstreept om onze koolstofvoetafdruk te verkleinen. Tot slot hebben we het percentage van onze zakelijke partners met wetenschappelijk onderbouwde doelen weten te verhogen tot 54,4%. Deze prestaties weerspiegelen onze voortdurende inspanningen om duurzaamheid te prioriteren en onze ecologische voetafdruk te verminderen.
Verbetering van materiaalefficiëntie
We hebben het gewicht van onze verzendzakken met maar liefst 25% verminderd door de folie dunner te maken, waardoor we de hoeveelheid materiaal hebben verminderd.
Recyclede materialen
Onze verzendzakken bestaan uit meer dan 80% post-consumer gerecycled materiaal, onze dozen uit 100% FSC gerecycled materiaal.
De kringloop
We brengen gerecycled materiaal van teruggekeerde verzendzakken terug in de productiestroom van nieuwe verzendzakken, waardoor we de kringloop sluiten.
Circulariteit
Onze initiatieven voor circulaire mode hebben als doel de levensduur van producten te verlengen en de afvalproductie bij modeproductie en -consumptie te verminderen. Door middel van onze upcycling-collectie bieden we een alternatief voor nieuwe modeartikelen, waardoor het veranderen van consumentengewoonten gemakkelijker wordt.
Upcycling assortiment