ELLE SMART SHOPPING: -20% op bepaalde items!5

Nog maar:00HRS00MIN00SEC
Sport badpakken voor dames62

Je hebt alle producten uit de categorie Sport badpakken gezien

Ontdek meer producten uit de categorie Zwemmen

Sport badpak: als een vis in het water

In een sport badpak zet jij topprestaties neer. Je beweegt makkelijk door het water zonder dat het badpak gaat knellen. Een sport badpak is er in verschillende uitvoeringen. Natuurlijk zijn er tal van klassieke sport badpakken in neutrale tinten zoals zwart of donkerblauw. Zo'n badpak staat prachtig en je ziet er professioneel in uit. Heb je liever wat meer kleur? Geen probleem. Er zijn ook genoeg sport badpakken in een opvallende tint of met een hippe print. Een sport badpak is onmisbaar wanneer je traint voor een belangrijke zwemwedstrijd of wanneer je een fervent surfer bent. Maar dit type zwemkleding is ook zeer geschikt wanneer je wekelijkse baantjes trekt om je conditie op peil te houden of wanneer je simpelweg niet van bikini's houdt.

Sportief zwempak: zo ben je supersnel

Een sport badpak is dus vooral bedoeld voor supersnelle waterratten. Zeker wanneer je fanatiek bent, heb je niks aan een gewoon badpak of een bikini. Die hebben over het algemeen niet de juiste pasvorm en belemmeren je om vrij te bewegen. Speciale sport badpakken zijn gemaakt van polyester of nylon, waardoor je een gestroomlijnd silhouet krijgt. Daarmee snijd je door het water. Verder onderscheiden deze badpakken zich door de elastische, ademende, sneldrogende en vochtregulerende eigenschappen. Ook zijn deze materialen goed bestand tegen het chloorwater. Verder behoudt een sport zwempak zijn pasvorm na elke wasbeurt.

Sport badpakken kopen: hier moet je op letten

Kies altijd een zwempak dat goed past. Als je een te grote maat uitzoekt, zal de boel afzakken of lubberen. Koop je het badpak te klein, dan gaat alles knellen en krijg je last van je schouders. Bovendien snijden dan de naden in je huid. Verder merk je het verschil wanneer je kiest voor een racerback. Niet alleen beweeg je hierin sneller, dit badpak zit ook beter rond je borsten. De meeste sport badpakken hebben zo'n racerback maar er zijn ook modellen zonder gekruiste bandjes. Een sport badpak heeft soft cups zonder beugel die zich moeiteloos om de buste vormen. Waar je verder nog op kunt letten is of het badpak een open of gesloten rug heeft. Een open rug geeft meer bewegingsvrijheid maar een sport badpak met een gesloten rug zit beter wanneer je een grotere cupmaat hebt.