Trend alert! Loafers liefde

Je kan geen blog meer lezen of ze komen voorbij: mooie loafers. En terecht. Ook wij zijn dol op deze kekke schoentjes. Buitengewoon vrouwelijk, tijdloos en stijlvol, energiek en comfortabel. Zelfs je alleroudste jeans kan nog een ronde mee, wanneer je hem combineert met een paar knappe loafers. En die niet alleen. Wat dacht je ervan ze te combineren met je flaired jeans, skinny, pantalon, mini- of maxi-skirt? Vrijwel elk kledingstuk past bij een goed paar loafers.

Duizenden soorten veterloze instappers

Maak een rondje online en je pikt je favoriete schoenen er al snel uit. De ultieme loafer is gemaakt van soepel leer, opvallend glanzend lak of vers geborsteld suède. Hij voelt aan als een pantoffel en knelt niet. De hak is elegant en biedt de nodige steun, maar dan wel zonder dit uit te stralen. Op de wreef prijkt een mooi embleem, een kwastje of een messingkleurig riempje en mogelijk is de hiel naar binnen te klappen. Overigens kan het goed zijn dat jouw favoriete loafers helemaal geen hielpand hebben, want hoe sexy is het als je nog net de achterkant van je voet laat zien? Denk als een Parisienne: eenvoud is de sleutel tot succes.

Zo combineer je dit lage muiltje

Of je nou klein bent of lang, smal of breed, vrouwelijk gevormd of juist niet, loafers flatteren ieder postuur. Doordat je enkel zichtbaar is, lijken je benen langer. Maak daar gebruik van en draag je loafers bij voorkeur zonder sokken of kousen. Speel met de ruimte tussen de schacht van de schoen en je broek. Juist door je enkel, wreef en eventueel hiel te tonen, maak je tot een sexy geheel. Een pantalon valt mooi op een loafer. Ook rokken en jurken in verschillende variaties kun je goed met loafers combineren. Pas in het geval van kuitlengtes wel op, je wilt voorkomen dat dit een truttig geheel wordt. Des te uitdagender is het wanneer je een mini rokje of short combineert met een los vallend T-shirt en een jasje en je je voeten in een paar diep uitgesneden loafers steekt.