WINTER SALE! Tot wel 50% korting5

The Kooples logo
THE KOOPLES SPORT logo

the kooples – een mix van Frans en Brits

Heb je je ooit afgevraagd waar de naam the kooples vandaan komt? Zoek het niet te ver: het is het Franse woord ‘couples’ dat op z’n Engels wordt uitgesproken. Toch gaat het hier eerst en vooral om een Frans modemerk dat aan het begin van de nillies werd opgericht. De drie broers achter het damesmerk hadden fashion in hun DNA: hun ouders zijn immers de stichters van Comptoir des Cotonniers. Dat hun jeugd zich afspeelde met de boeiende wereld van de modesector op de achtergrond, leidde er uiteindelijk toe dat Alexandre, Laurent en Raphael Elisha samen the kooples oprichtten. Voor hun eerste campagnes fotografeerden ze koppels op straat en de rest is geschiedenis.

Meer kleur in het straatbeeld? Yes please!

Bij the kooples komen heel diverse invloeden samen. Parijse chic en Zuid-Franse ongedwongenheid worden verrassend gemixt met Britse en internationale invloeden. Dat de drie oprichters graag reizen, blijkt dan ook duidelijk uit hun collecties die barsten van kleur en aandacht voor onverwachte details. Mannen die van een coole en rock-‘n-roll-stijl houden, doen in het sortiment van the kooples helemaal een vondst. Bovendien genieten vooral vrouwen die fan zijn van jurken naar hartenlust van het aanbod. Een eigenzinnige asymmetrische jurk met uitgesneden rug en transparante inzet uit de onlinecollectie is een perfect voorbeeld van waar the kooples voor staat. Het item ademt elegantie en vrouwelijkheid, maar de verrassende details geven er een coole draai aan. Op een frisse zomeravond draag je zo’n jurk met een klassieke blazer of opvallende tussenmantel erbij, of je combineert ‘m slim met een stuk dat al in je kast hangt.

Kwaliteit heeft zijn prijs, tenzij er net een sale aan de gang is

Het doel van the kooples is niet alleen om modebewuste dames en heren een passende outfit te schenken, ze zetten ook duurzaamheid hoog op de agenda. Concreet betekent dit: aandacht voor correcte productiemethodes en hoogkwalitatieve stoffen waar je jarenlang plezier aan beleeft. Kleding van dit label koop je niet zomaar, zie het als een investering voor de komende jaren. Reden te meer om elke aanschaf zorgvuldig te overwegen! Even kijken welke stuks je vandaag nog online kunt scoren, is dan ook altijd een goed idee. Eén ding staat vast: met een stuk van the kooples wandel je net iets zwieriger en vrolijker door het leven. En daar tekenen we toch allemaal voor?