WINTER SALE! Tot wel 50% korting5


Superga, een stijlicoon

Superga bewijst dat mooie dingen tijdloos zijn. Al bijna 90 jaar maakt het Italiaanse merk de bekende tennisschoen die nog niks van zijn aantrekkelijkheid verloren heeft. Het begon allemaal in Turijn in 1911, toen Walter Martiny rubberen schoenen had uitgedacht. De bekende schoen van stevig katoen en met rubber zool kwam in 1929. Het was een tennisschoen, maar werd al gauw veel meer dan dat. Met name de klassieker het model 2750 bleek bijzonder geschikt voorbijna alle gelegenheden. Nog steeds wordt dit model als een zeer trendy schoen beschouwd. De productie kwam vooralop gang in de jaren 50, toen Pirelli aandeelhouder werd en er daardoor veel meer schoenen geproduceerd konden worden.

Superga krijgt internationale bekendheid

Lange tijd was de Superga schoen een goed bewaard geheim in Italië. Nu zijn het merk en de iconische schoenen bekend in de hele wereld. Superga maakt ook andere modellen, waaronder techno-sneakers. Ook maakt het merk sinds de jaren 80 sportieve kleding. Ook deze producten zijn succesvol door de attente blik en het gevoel voor stijl van dit Italiaanse merk. Maar de echte topper blijft altijd nog het klassieke model die is gebaseerd op de tennisschoen. Deze is inmiddels verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren. Er worden zelfs speciale edities gemaakt met aparte dessins of van alternatief materiaal.

Tijdloos en trendy

Het is niet moeilijk deze schoen te combineren. Zoals alleen de Italianen dat kunnen is deze schoen zowel sportief als stijlvol. Hij staat prachtig onder een jeans, maar ook onder een chino. Dames kunnen hem dragen onder een jurkje, rok of korte broek. Wit is altijd mooi, maar eigenlijk zijn alle kleuren leuk. Ieder kiest de Superga’s die het beste bij hem of haar passen. Ze zijn heel leuk als ze net nieuw zijn en nog netjes. Maar eigenlijk zijn ze nog leuker als ze karakter hebben gekregen. Wie een tijdloze en trendy schoen wil, die kiest Superga.