Overslaan naar hoofd content
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje
Alle producten van STEVE MADDEN554

Steve Madden: een begrip voor schoenliefhebbers

Steve Madden is een schoenenmerk voor dames en heren dat in 1990 is opgericht. Het is genoemd naar de stichter Steve Madden, die met een beperkt kapitaal begon schoenen te ontwerpen. Hij verkocht zijn creaties in de beginperiode zelf vanuit de kofferbak van zijn auto. Enkele decennia later is Steve Madden een begrip geworden. Met verkooppunten in meer dan 80 landen zijn er miljoenen klanten en fans van het merk. Steve Madden was lange tijd CEO van het bedrijf en is nu nog steeds aan het bedrijf verbonden als creatief raadgever. Het bedrijf is gezeteld in New York.

Shoe candy met New York als inspiratiebron

De schoenen vallen op door hun iconische en creatieve design. Zelf noemde Steve Madden zijn schoenen ooit "shoe candy". Dankzij de felle kleuren en de steeds aanwezige speelse toets lijkt het wel alsof je in een snoepwinkel bent als je naar de schoenen kijkt. Een andere typisch stijlkenmerk is de 'street style'. De kleuren, indrukken en de typische vibes uit een drukke New Yorkse straat weerspiegelen zich in de ontwerpen. Of zoals Steve Madden het zelf zegt: "the pavements are my runway". Steve Madden is een merk dat keer op keer nieuwe trends creëert.

Comfortabel en goed te combineren

Het aanbod van het merk omvat elk type schoen. Veterboots, espadrilles, sandalen, pumps of sneakers, het is er allemaal en elke schoen heeft zijn typische signatuur. De rock 'n' roll vibes en de stedelijke sfeer zorgen ervoor dat iedereen die de schoenen draagt zich uniek en zelfverzekerd voelt. Toch zijn de schoenen ook zeer comfortabel en makkelijk te combineren met je eigen kledingstijl. Naast schoenen heeft het label zich de laatste jaren ook toegelegd op tassen en rugzakken. Tevens is er een kleine collectie met schoenen voor kinderen. Ook hier is de keuze van materialen origineel en goed doordacht. Steve Madden is geëvolueerd naar een veelzijdig modemerk dat niet alleen door fashionista's maar door iedereen gekoesterd wordt.