Levertijd: 2-6 werkdagen. % Tussenjassen %5

EXTRA20Kortingscode activeren
Nog maar:00HRS00MIN00SEC
saucony
15 item(s)
Volgen

saucony – echte liefde voor het hardlopen

De wind in je haar. De zon op je gezicht. De regen klettert op je hoofd. De sneeuw voelt zacht onder je saucony’s. Het maakt niet uit wat het weer is. Misschien heb je het warm, misschien ben je bezweet of ben je nat door de regen. Hardlopers vinden de kracht om door te gaan. saucony is hét merk voor zulke hardlopers. Een van hun slogans is ‘we who run’ – wij die hardlopen. Dit merk leeft het hardloopleven al meer dan honderd jaar. In 1896 vond de eerste Olympische marathon plaats. Mede door die marathon raakten mensen geïnteresseerd in hardlopen en begonnen vier zakenmannen een schoenenbedrijf in de buurt van Saucony Creek (uitgesproken als SOK-UH-NIE). saucony zet vandaag de dag nog steeds alles op alles om jou je beste prestatie te laten leveren. Ze bieden schoenen voor elk type hardloper en maken hardloopschoenen voor korte- en langeafstandslopers, veldlopers, sprinters, joggers, marathonlopers en natuurlijk ook voor jou.

Hardloopschoenen van saucony zijn altijd zorgvuldig voor je ontworpen!

Bij het kopen van een saucony-schoen ben je ervan verzekerd dat je een goede schoen koopt, welk type je ook kiest. saucony baseert de vorm, materialen en afmetingen van hun schoenen op de recentste inzichten uit de wereld van de sportwetenschap. Een voorbeeld daarvan is een verandering die saucony in 2011 heeft doorgevoerd. Het verschil tussen de dikte van de zool bij de tenen en de dikte bij de enkel (in het Engels: ‘heel-to-toe drop’) varieert bij sportschoenen tussen de nul en twaalf millimeter. Hardloopschoenen van saucony hebben vaak een dikke hiel van twaalf millimeter en hebben echter sinds 2011 een relatief laag hoogteverschil van hiel tot teen, namelijk acht millimeter. Volgens saucony kan je daardoor meer midden op je voet landen, waardoor de druk tijdens het hardlopen beter wordt verdeeld over je enkels, onderbenen, knieën, bovenbenen en bilspieren. De stabiliteit en veerkracht van de schoenen blijft erbij behouden.

saucony – bekend in de atletiekwereld

Als je met mensen over hardloopschoenen gaat praten, die er echt verstand van hebben, dan zal de naam saucony al snel vallen. Door de jaren heen maakte het bedrijf vele legendarische hardloopschoenen. De beste schoenen worden nog altijd verkocht onder de naam ‘saucony originals’. Schoenen uit de Shadow-serie zijn bijvoorbeeld originals. Ze werden voor het eerst verkocht in de jaren ‘80 en ‘90. De versies van de Shadow-modellen die momenteel verkocht worden, zijn gemaakt met de nieuwste materialen, maar ze zijn nog steeds gebaseerd op die populaire hardloopschoenen van toen. De Shadow-schoenen hebben vintage kleurtjes gekregen om hun geschiedenis te benadrukken. Ook de andere schoenen van saucony zijn verkrijgbaar in bijzonder mooie kleurcombinaties. Er is zelfs een model in de kleur ‘avocado toast’! Die schoen heeft onder andere de kleuren lichtbruin en avocadogroen. De kleur van de sokken die je bij deze schoenen draagt maakt trouwens niet uit. Als je je hardloopschoenen aan hebt, dan zie je toch je SOK-UH-NIE!