WINTER SALE! Tot wel 50% korting5

 Merkenheader

Rip Curl: prachtig Australisch met verbazingwekkend hoge kwaliteit

Heb je een bikini of boardshort nodig voor wanneer je je niet in/op het water bevindt? Rip Curl is jouw reddende Engel. Het Australische merk Rip Curl staat bekend om haar stijlvolle, toffe ontwerpen en zorgt ervoor dat jij jezelf als watersporter beter zal presteren. Rip Curl werkt constant aan nieuwe collecties die geen enkele trend overslaan. Ben je op zoek naar vrolijke patronen en frisse kleuren dan ben je bij Rip Curl aan het juiste adres. Het merk produceert naast surfkleding tegenwoordig ook streetwear en outerwear. Australische merk staat bekend om haar neopreen wetsuits die verscheidene jaren zijn bekroond met “Wetsuit of the year”.

Het merk dat werd opgezet in een garage

De twee surfers Doug Warbrick en Brian Singer begonnen in 1969 in de Australische stad Torquay met het produceren van surfboards in hun garage. Al snel besloten de twee gemotiveerde surfers de lokale surfers te voorzien van neopreen wetsuits. Het bekende surfmerk Rip Curl was hiermee begonnen aan haar opmars. Het merk werd bekend over de hele wereld door de introductie van inzetstukken onder de arm. Dit loste een van de grootste issues van surfers op, het peddel probleem. Daarna brachten ze wetsuits uit waar makkelijker en sneller mee gepeddeld kon worden, wat het comfort en prestaties van surfers aanzienlijk deden verbeteren. Het merk produceert naast wetsuits dus ook de perfecte surfkleding voor wanneer je je niet in het water begeeft. Het is opvallend en zit comfortabel.

Rip Curl voelt zich verbonden met het milieu

De Flashbomb wetsuit heeft maar liefst drie keer de “Wetsuit of the Year” award gewonnen. Dit is het meest comfortabele wetsuit van het moment doordat het ultra-flexibele neopreen ervoor zorgt dat je als een vis door het water glijdt tijdens het peddelen. Ook loopt het water bijzonder snel uit je wetsuit waardoor je heel licht bent en de wetsuit enorm snel opdroogt. Naast oog voor kwaliteit en detail heeft Rip Curl ook een sterke ecologische focus. Zo organiseren ze regelmatig berg en strand opruimingen, gebruiken ze biologische afbreekbare materialen en proberen ze al hun wetsuits te recyclen om zolen te maken voor hun eigen slippers. Daarnaast hebben ze ook ooit een event banner gerecycled tot tassen. Wie weet loop jij binnenkort wel met een tas met toffe surfgeschiedenis.