ragwear: 100 procent diervriendelijk en 100 procent hip

ragwear is een van oorsprong Duits modelabel met internationale allure dat trendy streetwear maakt voor mannen en vrouwen. Ze doen dat bovendien op een 100 procent diervriendelijke manier. Het merk combineert ingetogen functionaliteit met kleurrijke prints in zijn ontwerpen die daardoor zeer draagbaar en geschikt voor elke gelegenheid zijn. De ontwerpers halen elk seizoen weer inspiratie van de mondiale catwalks en creëren op basis hiervan een vooruitstrevende collectie voor modeliefhebbers die van stoere en stijlvolle kleding houden maar niet willen inleveren op comfort en kwaliteit. Het diervriendelijke karakter van ragwear is bovendien perfect voor fashionista's die zonder schuldgevoel de mooiste kleding willen dragen.

ragwear is goedgekeurd door PETA

Het merk ragwear werd in de jaren negentig opgericht in het Duitse Wiesbaden, maar is tegenwoordig gevestigd in het trendy Praag. Oorspronkelijk liet het merk zich inspireren door skater-invloeden maar in de loop van de tijd kreeg het merk steeds meer een eigen identiteit. Een belangrijk element waarin het merk duidelijk onderscheidend is, is het feit dat in de producten geen dierenveren, bont, leer, wol of zijde wordt gebruikt. Daarmee is ragwear een 100 procent veganistisch merk en dus ook goedgekeurd door PETA. Voor de vulling van winterjassen en parka's wordt synthetisch materiaal gebruikt. Dat is niet alleen goed voor dier en milieu, maar ook voor jou als drager, omdat er minder kans is op huidirritaties.

Hoge kwaliteit streetwear

Het sterke verantwoordelijkheidsbesef waarmee ragwear kleding maakt, gaat niet ten koste van de urban streetwear stijl van het merk. Dat zie je terug in de zachte sweatshirts en truien, vesten en hoodies, maar ook in de long sleeve tops met levendige prints. Voor dames heeft het merk bovendien klassieke jersey drawstring-jurken en smaakvolle jumpsuits die je perfect combineert met een paar metallic hakken en een clutch voor een feestelijke look of met sneakers als onderdeel van een zomerse outfit. De jassen van ragwear voor hem en haar zijn door de neutrale kleuren en soepele stoffen perfect te combineren met elke outfit en zijn daarnaast zeer functioneel dankzij de diepe zakken en ritsen. De multifunctionele, trendy mode van ragwear is een absolute must voor elke modeliefhebber met een groot maatschappelijk bewustzijn en verdient een plek in elke garderobe.