Obey
3 item(s)
Volgen

OBEY: artistieke streetwear met een boodschap

Het kledingmerk OBEY ontstond in 2001 toen straatkunstenaar, grafisch designer en activist Shepard Fairey zijn creaties ook op T-shirts begon te drukken. Kleding was immers het ideale medium waarmee hij zijn kunst en (vaak politiek geladen) boodschappen kon verspreiden en onder de aandacht kon brengen bij een groot publiek. Het idee van Fairey werkte. De kledinglijn sloeg aan, zijn kunstproject vergaarde bekendheid en sindsdien is OBEY niet meer weg te denken als internationaal streetwear merk. Vandaag de dag zijn designers Mike Ternosky en Erin Wignall verantwoordelijk voor het ontwerpproces, maar zij doen dit nog altijd volgens de filosofie van Shepard Fairey. Fairey blijft ook actief betrokken bij het merk.

Ideologische kleding met een vleugje skate

De collecties van OBEY vormen een goede mix van klassieke streetwear, progressief design en fijne basics. Hoewel het verspreiden van politieke en sociale boodschappen en kunstwerken niet meer het hoofddoel is, worden er nog genoeg kledingstukken ontworpen met ideologische spreuken en grafische werken. Het activistische karakter zit nu eenmaal in het DNA van het merk. Daarnaast zijn er duidelijke invloeden uit de punkrock en skateboardscene terug te vinden in de ontwerpen. Kledingstukken als comfortabele, oversized sweaters en T-shirts met het OBEY logo worden dan ook graag gedragen door jonge creatievelingen met een mening.

Comfortabele outfits met een alternatieve touch van OBEY

De sweaters, T-shirts en beanies zijn waarschijnlijk de bekendste artikelen van OBEY, maar het merk brengt meerdere malen per jaar volledige collecties kleding en accessoires uit voor dames en heren. Het zijn stuk voor stuk comfortabele, casual items als rechte jeans, cargo shorts, houthakkershemden, spijkerjacks en simpele jurkjes voor dames. Elke collectie bevat enkele opvallende items met drukke, kleurrijke prints, maar de meeste modellen zijn basic en uitgevoerd in kleuren als zwart, donkerblauw, wit en grijs- en groentinten. De kledingstukken zijn daardoor makkelijk te combineren tot casual outfits met een sportieve of ietwat alternatieve look. Met de accessoires als rugzakken, simpele katoenen schoudertasjes met een artistieke print en (witte) sportsokken met het logo geef je jouw eigen touch aan je OBEY outfit.