Tot wel 50% EXTRA korting op shirts & shorts5

Nog maar:00HRS00MIN00SEC

New Era, het bekendste pettenmerk ter wereld

De New Era Cap Company is voor petten wat Nike is voor sneakers. New Era is het bekendste pettenmerk ter wereld. Zelfs als je het merk niet van naam kent, heb je waarschijnlijk hun petten al wel gezien. Het merk werd opgericht in 1920 en liet voor het eerst officieel van zich horen toen zijn petten de officiële hoofddeksels werden van alle Major League Baseball-spelers op het veld. Deze officiële status hebben ze sindsdien vervuld voor bijna elke belangrijke sportcompetitie, waaronder de National Football League, National Hockey League, National Basketball Association, Minor League Baseball, Manchester United, Liga MX (Mexico's hoogste voetbalcompetitie) en vele andere professionele sportdivisies over de hele wereld.

59Fifty, de populairste pet van New Era

New Era is vooral bekend door de 59Fifty-pet, maar is ook los daarvan een van de beste labels voor hoofddeksels. Dat doet het bedrijf door steeds te innoveren in design en stijl. De 59Fifty-pet is dé baseballpet van New Era. Het is het vlaggenschip van het merk en een icoon in sport- en straatcultuur. Het wordt overal ter wereld gedragen door atleten op het speelveld , waaronder de MLB, NHL, NFL, NBA en Minor League Baseball. De 59Fifty is zó bekend, dat de gouden sticker zelfs iconisch is geworden. Als het gaat om pasvorm en kwaliteit komt niets en niemand in de buurt van de 59Fifty.

De speciale Heritage Series van New Era

In 1996 heeft Spike Lee New Era gevraagd om een rode pet voor de New York Yankees te ontwerpen. De wereld van petten was daarna nooit meer hetzelfde. Terwijl de team-hoofddeksels vóór Lee’s verzoek alleen te verkrijgen waren in de kleuren die op het veld werden gedragen, is er vandaag de dag een bijna onbeperkte verscheidenheid aan modellen en manieren waarop de teamkleuren kunnen worden verwerkt. Daarmee is de pet verworden van slechts een hoofddeksel die fans graag dragen tot een essentieel onderdeel van de mode. Ter herinnering aan de introductie van de 59Fifty-petten heeft het merk de Heritage Series uitgebracht. Deze collectie bevat een speciale editie van dezelfde rode hoed die New Era in 1996 voor Spike Lee ontwierp.