ALLEEN IN DE APP: tot wel 40% EXTRA korting5

Nog maar:00HRS00MIN00SEC

MUSTANG: een veelzijdig merk

MUSTANG is vooral bekend van zijn jeans. Het merk werd in 1932 opgericht door Luise Hermann. In het begin maakte ze werkkleding in haar fabriekje, maar in de jaren 40 en 50 kwam de blue jeans van Amerika naar Europa. Toen moest er een naam worden bedacht en MUSTANG leek geschikt. Dat bleek te kloppen. Het Duitse merk hoorde bij de eerste producenten van spijkerbroeken in Europa en hun jeans werden een begrip. Bij jeans horen hemden, T-shirts en ook schoenen. Al snel kwam er dan ook een schoenenlijn, met een heel eigen idee van hoe stoere Amerikaanse schoenen eruitzien. Daarom is MUSTANG ook vandaag de dag nog zo origineel. En overtuigend, want in Amerika houden ze ook van dit merk.

De unieke stijl van MUSTANG

MUSTANG heeft altijd een relaxte uitstraling gehad. Dat geldt zeker ook voor de schoenen die je meteen herkent. Dat komt omdat de punt of de neus in vergelijking met andere schoenen de indruk maakt iets meer omhoog te wijzen. Dit is een knipoog naar de schoenen van cowboys, passend bij het ruige leven in het wilde westen. Dat en ook andere details geven karakter. Het leer ziet er natuurlijk uit, zelfs bij de schoenen die geen natuurlijke tint hebben. De prachtig blauwe of beige enkellaarsjes bijvoorbeeld hebben nuances in het leer die de schoen stoer en nonchalant maken.

Schoenen die je een goed gevoel geven

Het zijn vooral mensen met een avontuurlijke inslag die van MUSTANG houden. Mensen die het moderne leven prima vinden, maar ook een beetje verlangen naar spannende gebeurtenissen. Je wilt soms even iets anders en daar wil je ook op voorbereid zijn. Vrouwen kiezen voor een mooi jurkje met een paar nonchalante MUSTANG veterlaarzen eronder. Mannen houden van de combinatie van sportief en ruig. Kinderen zijn kleine avonturiers en voor hen zijn deze schoenen perfect. De kinderschoenen hebben ook leuke details die ze net even spannender en aparter maken. Voor iedereen die houdt van kwaliteit en eigenwijze stijl zijn er de avontuurlijke MUSTANG schoenen.