Merkenheader

monari is Italiaanse stijl

monari wordt geïnspireerd door de Italiaanse levensvreugde. De oprichters ervan, Renate en Bernhard Bosch, waren in de lente van 1986 in Toscane. Ze werden getroffen door de uitbundigheid, maar ook door het natuurlijke gevoel voor stijl van de Italianen in het dorpje waar ze verbleven. De sfeer en het gevoel voor schoonheid werden de directe inspiratiebronnen voor het merk. Hier vind je dan ook kleding met lef, voor mensen die hun eigen instinct volgen. Het gaat om de hele look. Overdaad mag, want kleding mag gezien worden. Luxe en fijne stoffen geven een goed gevoel en zien er goed uit. Dat monari een succes is, blijkt wel uit het feit dat dit merk inmiddels in dertig landen verkocht wordt.

De geraffineerde stijl van monari

Bij monari worden gebreide stoffen beschouwd als een aparte categorie. Dit Duitse merk laat zich op vaste tijden adviseren vanuit Italië, waar veel knowhow aanwezig is over gebreide stoffen en kleding. Deze weefsels zijn in de eerste plaats voor het maken van truien, ook dunne truien. Het zijn meer shirts dan truien, of iets ertussenin. Dit is precies waar monari in uitblinkt: een kledingstuk maken dat verfijnd en chic is, maar ook een zekere sportieve nonchalance heeft. Door geraffineerd met applicaties en borduursels te spelen, worden deze truien van monari heel speciaal. Naast truien brengt het merk een complete collectie met alles wat een vrouw nodig heeft.

Combineren voor een prachtige look

monari kiest altijd thema’s voor zijn collecties. Voorbeelden zijn bohemien, romantisch, punk en piraat. Het eigen karakter van het merk schemert er altijd doorheen en de thema’s zijn ook niet precies afgebakend. Het gaat meer om de accenten. Het is een avontuurlijke stijl, waar meisjes en vrouwen van houden. Ze willen er graag zelfverzekerd en een beetje uitdagend uitzien. Dat betekent: mooie kleding dragen en daarmee combineren. Bijvoorbeeld een elegant shirt in een opvallende kleur onder een stoer maar toch vrouwelijk spijkerjack. Dat is Italiaanse stijl bij uitstek, want ook Italianen weten dat je jezelf altijd serieus moet nemen en daarom veel aandacht moet besteden aan je look. En dat vindt monari ook.