WINTER SALE! Tot wel 60% korting5

 Merkenheader

Gil Bret, de specialist in stijlvolle jassen

Gil Bret maakt deel uit van de Betty Barclay Group, een Duits modehuis voor damesmode. Gil Bret werd in 1968 opgericht, samen met een aantal andere merken die zich elk in een andere soort kleding gingen specialiseren. Gil Bret werd het merk voor de mantels en jacks. Net als het moederbedrijf richt ook dit merk zich op vrouwen die veeleisend zijn als het gaat om kwaliteit en stijl. Opvallend is de klassieke vormgeving van de jassen. De ontwerpers gebruiken veel natuurlijke en neutrale kleuren, maar soms ook opvallend rood of groen.

Gil Bret: kwaliteit en design

De nadruk op kwaliteit en oogstrelende vormgeving levert exclusieve kleding op. Een Gil Bret mantel of jack is niet zomaar een jas, het is een kledingstuk waar vakmanschap en visie in samenkomen. Een veelgebruikt materiaal voor moderne jassen is polyester. Dat materiaal heeft een aantal eigenschappen die het perfect geschikt maken voor toepassing in kleding: het is sterk, licht van gewicht en waterafstotend. Verder neemt het kleuren goed op en heeft het een luxe glans. Nog een voordeel van polyester is dat het jarenlang mooi blijft. Gil Bret gebruikt het technologisch meest geavanceerde type van dit materiaal. Bij jacks met een sportieve uitstraling wordt het vaak gemengd met katoen. Polyester wordt ook gebruikt voor de vulling van warme jassen, soms in combinatie met echt dons.

Veel keuze uit sportieve en exclusieve modellen

Gil Bret definieert zichzelf als een merk voor de vrouw die houdt van een sportieve stijl. Daarnaast wil het label ook een gevoel geven van luxe en overvloed, zeg maar de mooie dingen van het leven. De jassen zijn veelal voorzien van drukknopen of ritsen als sluiting. De sportieve stijl is bij het ene model meer uitgesproken dan bij het andere. Er is dan ook voor elke smaak een jas. De vrouw die gek is op sport, zal gaan voor een model dat vooral functioneel en comfortabel is. De vrouw die behalve van sport ook van een vrouwelijke stijl houdt, kiest een jas met decoratieve details, zoals een aparte sluiting of een opvallende kraag. Gelukkig is het aanbod erg groot en kan elke vrouw bij Gil Bret de perfecte winter-, zomer- of tussenjas vinden.