Overslaan naar hoofd content
Alle producten van GABOR1.623

Gabor, al jaren een begrip

Gabor bestaat sinds 1949 en is begonnen als een klein Duits familiebedrijf. In de jaren 50 toont het lef met voor die tijd gewaagde vernieuwingen. Het merk krijgt een eigen gezicht met chique schoenen van goede kwaliteit. En wat belangrijk is: ze worden verkocht voor een toegankelijke prijs. Later, eind jaren 80, waagt Gabor zich ook aan meer casual modellen voor dames. Eind jaren 90 komt er ook een collectie voor heren, en in 2007 voor kinderen. Gabor gaat niet over één nacht ijs en komt steeds met goed doordachte producten.

Gabor: modellen in schoenen en tassen

Gabor blijft zich ontwikkelen en bedenkt steeds nieuwe technieken. Recent is de rollingsoft-zool. Sommige sneakers hebben namelijk een zool die zo flexibel is dat de voet zich als het ware kan afrollen. Dat is maar één voorbeeld van de bijzondere eigenschappen van de schoenen van dit merk. Comfort staat voorop, maar design is het eerste wat opvalt. Dat geldt voor alle modellen: de instappers, de laarzen, de sandalen. Niet alleen de schoenen zijn favoriet, ook de tassen zijn goed ontworpen. Een Gabor tas is vaak klassiek van stijl, maar altijd met een opvallend detail.

De pasvorm is alles

Dit Duitse merk vindt dat functionele schoenen ook een goede pasvorm moeten hebben. Dat is de reden dat Gabor in Rosenheim een eigen laboratorium heeft. Daar ligt alle kennis opgeslagen die in de loop der jaren is opgedaan over leesten. Ook werken ze met hun eigen maattabellen. Bij elk nieuw model wordt gezocht naar de beste oplossingen. Uiteraard moet de schoen vooral ook de aandacht trekken door zijn ontwerp. Designers en schoenmakers werken nauw samen om telkens weer een unieke schoen te creëren. Er zijn zo veel verschillende modellen, dat iedereen bij Gabor de perfecte schoenen vindt voor alledag en voor speciale gelegenheden.