Levertijd: 2-6 werkdagen. % Tussenjassen %5

EXTRA20Kortingscode activeren
Nog maar:00HRS00MIN00SEC
Clarks Originals
3 item(s)
Volgen

Clarks Originals: schoenen met een eigen look

Clarks Originals is wellicht het bekendste designlabel voor schoenen uit Groot-Brittannië en heeft een lange geschiedenis. Die geschiedenis begon in 1821, bijna 200 jaar geleden. De gebroeders James en Cyrus Clark maakten kleedjes van schaapshuiden en van de restanten huid maakten zij een slof, de Brown Petersburg. Het klinkt zo eenvoudig, maar in die tijd was dit baanbrekend en vernieuwend, omdat ze de wol aan de binnenkant lieten zitten. Deze innovatieve spirit heeft het bedrijf altijd behouden. Zo waren zij in 1945 het eerste bedrijf dat schoenmaten ook in de breedte aangaf. Clarks Originals brak in 1950 door met zijn Desert Boot.

Voor mensen met een mening

De Clarks Originals Desert Boot, de karakteristieke suède enkellaars met rubberen crêpezolen, vond zijn inspiratie in Egypte in de Tweede Wereldoorlog. Britse officieren kochten de schoen op de bazaars in Caïro om te dragen in de woestijn. Nog steeds is deze enkellaars het stokpaardje van het bedrijf. Ook de lagere versie de Desert Trek en de mocassinachtige schoen 'Wallabee' behoren tot de topproducten van het bedrijf. De schoenen die in niets lijken op schoenen van andere merken, werden gezien als schoenen voor rebellen. Zo werden ze cultuur onder Jamaicaanse gangsters, werden ze gedragen door studenten gedurende de Parijse opstand in 1968 en zijn ze populair onder rappers.

Retro moderne Clarks Originals

Clarks Originals zijn retro moderne kwaliteitsschoenen voor zowel vrouwen en mannen, als voor kinderen. Vele generaties Engelse schoolkinderen dragen dan ook de schoolschoenen van deze ontwerpers. De schoenen zijn vaak stoer en unisex, en passen goed bij een nette outfit, zoals een maatpak bij mannen. Je kunt ze echter ook casual dragen, bijvoorbeeld onder een jeans bij een mooie kasjmier trui. Hoewel de meeste Clarks Originals geen onderscheidende hak hebben, heeft het merk voor de dames uiteraard fantastisch trendy laarzen met hoge hakken en elegante pumps. Naast schoenen maakt het bedrijf ook accessoires zoals tassen. Tussen 22.000 verschillende designschoenen die Clarks Originals door de jaren heen heeft geproduceerd, vind je vast een passende schoen voor jou.