Overslaan naar hoofd content
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje
Alle producten van Barbour International27

Barbour International: op en top Engels

Barbour International maakt deel uit van Barbour, het gerenommeerde Engelse merk. Het merk werd opgericht door John Barbour in 1894 in South Shields, een kustplaatsje in het noorden van Engeland. De eerste kledingstukken waren oliejassen, die met de hand gemaakt werden. Die jassen worden nog steeds op die manier geproduceerd, en op dezelfde plek, maar het assortiment is inmiddels enorm uitgebreid. Wel houdt Barbour vast aan zijn stijl van kleding voor de country. Dat staat voor een mooie combinatie uit chic en sportief. Het betreft ook de kwaliteit: gewoon de beste. Niet voor niets zijn ze ook hofleverancier. Dit bedrijf is nog steeds in handen van de familie, inmiddels de vijfde generatie. Barbour International maakt stoere kleding voor mannen, met name geïnspireerd door kleding voor op de motor, geïntroduceerd door Duncan Barbour in de jaren dertig.

Stoere kleding voor het buitenleven

Er zijn een aantal details die de jassen van Barbour International kenmerken, en die al vanaf het begin af aan aanwezig zijn. Deze worden nu soms wel en soms niet toegepast. Dit geldt bijvoorbeeld voor de kragen van corduroy met brede rib. Bij de meest traditionele modellen zijn deze te Vind geweldigeen, terwijl de moderne variaties vaak kragen hebben van dezelfde stof als de jas. Andere traditionele kenmerken zijn de robuuste drukknopen, oorspronkelijk koperkleurig, de vele opgestikte zakken en de geruite voering. Ook de stevige metalen ritsen horen erbij. Minder opvallend zijn de perfecte afwerkingen van de naden en de luxe vulling om de kou buiten te houden. Dit zijn jassen voor mannen die ervan houden om met weer en wind buiten te zijn, op de motor, te paard of te voet.

Barbour International, de hoogste kwaliteit

Niet alleen jassen: dit Engelse merk maakt ook T-shirts en poloshirts voor heren. Toch ligt de nadruk op de jassen en zijn de shirts vooral bedoeld als aantrekkelijke kledingstukken voor onder die jassen. Het is de look van mannen die vrij zijn en de wijde wereld intrekken. De shirts zijn van dezelfde superieure kwaliteit als de overige kledingstukken. Veel aandacht wordt besteed aan details van de shirts als prints en afwerkingen. De poloshirts met hun neutrale kleuren zijn ook zeer draagbaar bij elegante gelegenheden. Iedere man moet een eigen stijl hebben, en Barbour International biedt het beste van het beste.